Hlavní obsah

Slavia zničila v derby Spartu, o triumf v MOL Cupu si zahraje s Baníkem

dos, panSport.cz
Aktualizováno

Je jasno! Ve finále MOL Cupu si zahrají fotbalisté pražské Slavie a Baníku Ostrava. Lídr ligy jednoznačně porazil Spartu 3:0, Baník si poradil s Bohemians, když vyhrál 1:0, a finále domácího poháru si tak zahraje poprvé po třinácti letech. Finálová bitva je naplánována na 22. května.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček a Josef Hušbauer se radují z branky

Článek
Fotogalerie

Katastrofa. Vypadalo to, že pohár ani nechceme. I takto hodnotí prohru se Slavií hráči Sparty

Lépe vstoupili do důležité bitvy mezi Baníkem a Bohemians domácí fotbalisté, kteří si vytvořili v úvodních minutách převahu. Gólově dokázali povedený vstup do utkání vyjádřit ve 12. minutě, kdy je do vedení poslal Robert Hrubý, jehož ránu tečoval jeden z hráčů Bohemians a Roman Valeš v brance Klokanů byl již bezmocný.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Michal Šmíd z Bohemians.

Domácí byli v prvním poločase lepším týmem, Pražané se po většinu prvního poločasu bránili, mezi tyče Viktora Budinského nezamířili v prvním poločase ani jednou.

Ve druhém poločase měl velkou šanci na vyrovnání hostující David Puškáč, ale hlavou nezamířil přesně. Domácí si již těsný náskok vzít nenechali a po třinácti letech si tak zahrají finále. Soupeřem jim bude pražská Slavia, která porazila Spartu 3:0.

Slavia jasně kralovala

Slavia vstoupila do zápasu velkým tlakem. Obranu letenského týmu v úvodu trápil především aktivní Mick van Buren, ale i další. Do velké příležitosti se dostal v 11. minutě i Olayinka, o pět minut později ho napodobil Souček, ani jeden však nedokázal zakončit přesně.

Domácí se však přece jen dočkali a stejně jako před deseti dny se o vedoucí branku postaral ze standardní situace Tomáš Souček, který hlavou z bezprostřední blízkosti překonal bezmocného Heču.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tomáš Souček (čtvrtý zprava) ze Slavie střílí úvodní gól utkání.

Slávisté byli i v dalším průběhu lepším týmem. I druhý gól v nastaveném čase prvního poločasu zařídil Souček, od kterého se po rohovém kopu v závaru před brankou šťastně odrazil míč za záda sparťanského gólmana.

A Spartě se nevedlo ani po poločase. Po nešťastném obranném zákroku Štetiny šli sami na brankáře Van Buren a Masopust a druhý jmenovaný neměl problém přidat třetí gól.

Lídr ligy měl řadu dalších šancí, skóre se však už do konce zápasu nezměnilo, Slavia vyhrála 3:0 a ve finále vyzve Baník.

Semifinále fotbalového MOL Cupu:
Baník - Bohemians 1:0
12. Hrubý
Slavia - Sparta 3:0
Branky: 25. a 45. Souček, 52. Masopust

Reklama