Hlavní obsah

Slavia - Sparta 3:0Den letenské potupy v Edenu. Sešívaní derby jasně ovládli a útočí na double

MinutaMin. Tým Hráč Akce
25. Souček 1 : 0
45. Souček 2 : 0
51. Masopust 3 : 0
Záznam online reportáže

Nůžky mezi pražskými rivaly se rozevřely ještě víc. Deset dnů po ligovém derby, které skončilo smírem 1:1, fotbalisté Slavie v semifinále MOL Cupu jasně dominovali a porazili Spartu 3:0. Zatímco Letenští tak zaknihují další neúspěšnou sezonu bez zisku jediné trofeje, sešívaní si dál výtečně vedou na dvou frontách a útočí na zisk svého prvního mistrovského double v samostatné české éře. Finále proti Baníku Ostrava si zahrají 22. května.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček slaví úvodní gól zápasu.

Článek
Fotogalerie

Oba rivalové v posledním ligovém kole prohráli a v jejich sestavách došlo k řadě rošád. Slavia i Sparta udělaly po šesti změnách v základní sestavě.

Sešívaní stejně jako ligové derby začali náporem. Pohárového specialistu Heču hned na úvod vyzkoušel Hušbauer, Van Burenovu šanci obránci zblokovali a solidní příležitost prováhal Masopust. Olayinkova šance už byla gólová, ale Heča se štěstím přízemní střelu vyrazil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Tomáš Souček a Josef Hušbauer se radují z branky

Letenští byli zakřiknutí, Drchal zůstával na hrotu osamocený a odříznutý. Pasivitu hostujícího týmu mohl potrestat Souček, ale hlavičkoval vedle, po Králově střele zasahoval znovu Heča. Sparta šance neměla, Drchalův brejk zastavil ofsajd.

Červenobílí se tak logicky ujali vedení. Došli si pro přímý kop, z něhož Hušbauer posadil míč na hlavou Součkovi a urostlý reprezentant dal rivalovi znovu gól. Již třetí derby v řadě, pokaždé ze standardní situace.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Tomáš Souček (čtvrtý zprava) ze Slavie střílí úvodní gól utkání.

Hektické nastavení první půle

Sešívaní na hřišti dominovali, sparťané pod jejich tlakem si často nebyli schopní ani pořádně přihrát. O první náznak šance se až těsně před přestávkou postaral mladý Hložek.

Nastavení první půle bylo hektické. Když se rozplynul kouř z dýmovnic před domácím kotlem, Slavia znovu udeřila. Po rohu a Van Burenově hlavičce stačil ještě Hašek míč odvrátit na břevno, fantom Souček však míč za čáru podruhé dotlačil.

Sudí Pechanec pak po skluzu na Hušbauera ukázal červenou kartu Frýdkovi. Domácí asistent Řehák se na něj při odchodu z trávníku sápal a vyvolal strkanici i mezi lavičkami. Sudí pak po konzultaci s videorozhodčím vyloučení odvolal a udělil Frýdkovi jen žlutou kartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Červenou kartu pro Martina Frýdka rozhodčí Ondřej Pechanec později na základě videa odvolal

Brzy po přestávce přišel další díl do mozaiky sparťanské potupy. Štetina hrubě chyboval a Masopust po Van Burenově nabídce uklidil míč do prázdné branky. Fanoušci Slavie začali skandovat Dejte jim bůra...

Další polínka mohl přiložit Van Buren. Běžel sám na gólmana, ale Heča tentokrát uspěl. A když se stejná situace opakovala, trefil útočník břevno.

Slavia i tak zaznamenala nejvyšší výhru v derby od vítězství 4:1 v roce 2008.

Semifinále fotbalového MOL Cupu:
Slavia Praha - Sparta Praha 3:0 (2:0)
Branky: 25. a 45.+3 Souček, 51. Masopust. Rozhodčí: Pechanec - Paták, Dobrovolný. ŽK: Souček, Van Buren, Bořil - Costa, Frýdek, Kanga, Tetteh. Diváci: 16 264.
Slavia: Kolář - Frydrych, Ngadeu, Deli, Bořil - Souček, Král - Masopust (74. Stoch), Hušbauer (79. Traoré), Olayinka - Van Buren (83. Baluta). Trenér: Trpišovský.
Sparta: Heča - Zahustel, Štetina, Costa, Hanousek - Hložek, M. Hašek (51. Sáček), Frýdek, Kanga, Plavšič (46. Karlsson) - Drchal (67. Tetteh). Trenér: Ščasný.

Reklama

Související témata: