Hlavní obsah

Sen se rozplynul. Byli jsme krok od ohromného zážitku, povzdychl si kouč Hašek

Ostrava

Sen fotbalistů Bohemians Praha 1905 zahrát si po šestatřiceti letech finále domácího poháru skončil. V Ostravě podlehli Baníku 0:1 také proto, že za devadesát minut nedokázali vystřelit přímo na branku.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Zleva David Puškáč z Bohemians a Denis Granečný z Ostravy.

Článek

„Jsme zklamaní. Měli jsme dvě tři situace, ze kterých jsme mohli dát gól, ale čekali jsme od sebe více," soukal ze sebe obránce Michal Šmíd, který rozhodující střelu Roberta Hrubého tečoval mimo dosah brankáře Valeše. „Bylo to tak prudké, že jsem nestačil zareagovat. Trefilo mě to do ramene," povzdychl si Šmíd.

Klokani v domácím poháru vyřadili ligovou Příbram, ve čtvrtfinále i Olomouc. Baník už byl ale nad jejich síly. „Je to zklamání, protože jsme byli jeden zápas od ohromného zážitku, navíc s možností vyhrát pohár," krčil rameny trenér Bohemians 1905 Martin Hašek.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Michal Šmíd z Bohemians.

Tým v Ostravě burcoval marně. Probudit ho nedokázal. „Na Baník jsme prostě nestačili. Bylo to utkání, když to řeknu slušně, které moc fotbalové krásy nenabídlo. My jsme podali horší výkon, než na jaký jsme na jaře zvyklí. Čekal jsem, kdy se do zápasu dostaneme, kdy to přijde, že si vypracujeme nějaký souvislý tlak a uděláme hezké akce. Ale to se nestalo a pak najednou zápas skončil," krčil rameny Hašek.

Radovat se teď bude až podle toho, kam klokani doskáčou v lize. „Pokud by se nám v sobotu podařilo dostat do prostřední skupiny, můžeme sezonu rovnou ohodnotit jako velmi úspěšnou. Bohužel však existují i jiné varianty," upozornil Hašek.

Reklama