Hlavní obsah

Slavia už ví, kde si proti Baníku zahraje o obhajobu pohárové trofeje

Praha
Aktualizováno

Dějištěm finálového zápasu MOL Cupu, ve kterém se 22. května od 19:15 střetnou Slavia Praha a Baník Ostrava, bude Andrův stadion v Olomouci. Stánek podle FAČR nejvíce vyhovuje významu utkání a je z možných variant nejlepší i pro fanouškovské tábory obou klubů. Sešívaní trofej obhajují a útočí na zisk mistrovského double.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha Milan Škoda (vlevo) a Stanislav Tecl po vítězství ve finále MOL Cupu

Článek

Kolem výběru dějiště finále bylo podle zákulisních zpráv dost velké dusno. Slavia údajně nechtěla na Moravu (Olomouc), Baník zase do Čech (Teplice). Padla i varianta s pražskou Spartou. Ostravští budou spokojenější, nakonec zvítězila Haná.

„Olomouc byla od začátku nejlogičtější variantou, hned z několika důvodů. Stáli jsme o to, aby se hrálo na neutrálním hřišti, zároveň ale bylo potřeba vzhledem k finálové dvojici vyjít co možná nejvíce vstříc početným fanouškovským táborům obou týmů," vysvětluje Martin Malík, předseda fotbalové asociace.

„Nesmíme zapomínat ani na z našeho pohledu velice důležitou otázku zajištění bezpečnosti samotného zápasu. V tomto ohledu splňuje všechny požadavky nejvíce jednoznačně Andrův stadion," zdůrazňuje strahovský šéf.

Třetí finále na Hané

Olomouc hostila finále domácího poháru už dvakrát. V poslední květnový den roku 2005 se na Hané radoval z výhry ostravský Baník, který porazil trefou Papadopulose těsně před koncem Slovácko 2:1. Před dvěma lety pak k senzačnímu titulu na Andrově stadionu došli hráči Zlína, kteří ve finále zdolali 1:0 Opavu a zajistili si tak zároveň přímý postup do skupiny Evropské ligy.

„Věřím, že fanoušci nakonec ocení naši volbu a vytvoří v co možná největším počtu adekvátní kulisu nadcházejícího vrcholu pohárové sezony," doufá Malík.

V pátek 3. května dojde v sídle FAČR ještě k formálnímu losu, který určí domácí a hostující tým pro finálový duel. Vstupenky na finálové utkání se následně budou tradičně mezi fanoušky distribuovat přes samotné kluby.

Utkání se odehraje 22. května od 19:15 v přímém přenosu ČT sport.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články