Hlavní obsah

Neslavný Barošův odchod ze scény? Po vyloučení z lavičky čeká na trest

Praha
Aktualizováno

Ani si nekopl, přitom vyfasoval červenou kartu. Na lavičce, jejíž kryt zničil... Fotbalový internacionál Milan Baroš z Baníku Ostrava teď čeká na trest, jaký za vyloučení během středečního finále MOL Cupu v Olomouci proti Slavii (0:2). Sezona pro něj každopádně skončila. A vzhledem k tomu, že není jisté, zda bude 37letý útočník pokračovat i v příštím ročníku, možná se jedná o trpkou tečku za jeho bohatou a úspěšnou kariériou...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Navlékne ještě Milan Baroš kapitánskou pásku Baníku...?

Článek

Neudržel se a dal průchod emocím. Poté, co sudí Ardeleanu nařídil přísnou penaltu pro sešívané, si Milan Baroš na lavičce zařádil.

„V přerušené hře několikanásobně udeřil pěstí do krytu lavičky, čímž došlo k jejímu poškození," napsal rozhodčí do zápisu, proč internacionála vyloučil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Bohumil Páník označil Barošovo vyloučení za necitlivé.

Baroš tak má každopádně po sezoně, přijde o poslední ligový duel v Plzni. A počká si, jaký dostane trest.

„Baroš má za udělení červené karty automaticky zastavenou závodní činnost. Disciplinární komise však nemohla na čtvrtečním zasedání rozhodnout, protože zástupci klubu sdělili, že vážně zvažují podání protestu, na který mají čas do pátečního poledne," vysvětluje předseda fotbalového tribunálu Richard Baček.

„Jsme připraveni rozhodnout i formou per rollam bezprostředně poté, co bude o případném protestu rozhodnuto nebo nebude-li nakonec podán," dodává Baček.

Slavia zvítězila 2:0 a slaví mistrovský double.

Ostravský klub však má ještě větší problém. Fanoušci Baníku po finále napadli videorozhodčího Petra Antoníčka.

Soldát byl vyloučen neprávem

Příbram uspěla s protestem kvůli vyloučení Karla Soldáta v Opavě. Podle komise rozhodčích obdržel neprávem druhou žlutou kartu, a tak discplinárka zastavila řízení s hráčem.

„K přestupku v dané situaci reálně vůbec nedošlo, protože podle komise rozhodčích měl správně být naopak nařízený pokutový kop, a jednalo se tedy o zjevnou chybu rozhodčího. Podobně jako v případě s Josefem Hušbauerem při nedávném derby jsme proto přistoupili ke zrušení druhého napomenutí a současně udělené červené karty," poukazuje Baček.

„Jednalo se o jiný případ než v minulosti například u hráče Falty, kdy se porušení pravidel v utkání dopustil a rozhodčí pouze nesprávně rozhodl o formě osobního trestu. Takové situace disciplinárka neposuzuje a rozhodnutí na hrací ploše nepřehodnocuje," dodává šéf komise.

Reklama