Hlavní obsah

Sešívané čeká výprava na Žitný ostrov. S Trnavou si zahrají o Česko-slovenský superpohár

Praha
Aktualizováno

Český double po dlouhých 77 letech sešívaní zase mají, ještě ho však mohou o něco vylepšit. Další ročník fotbalového Česko-slovenského superpoháru se odehraje přesně za měsíc, tedy v sobotu 6. července v Dunajské Strede. V místní MOL Aréně bude hostit Spartak Trnava českého vítěze MOL Cupu Slavii Praha. Dohodu potvrdila Fotbalová asociace ČR.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie Praha (zleva): Lukáš Masopust, Ondřej Kúdela, Milan Škoda, Tomáš Souček, Vladimír Coufal a Ibrahim Traoré s trofejí po utkání finále MOL Cupu.

Článek

První ročník nového formátu Superpoháru, který po 24 letech obnovil tradici společných československých fotbalových soutěží, proběhl v červnu 2017. Z vítězství se v něm po penaltovém rozstřelu radovali hráči Zlína, kteří v řádné hrací době hráli s bratislavským Slovanem nerozhodně 1:1.

Loni se utkání z bezpečnostních důvodů na stadionu Pasienky v Bratislavě nakonec nekonalo. Slavia tedy pozvala Slovan k sobě do Edenu a pojmenovala prestižní zápas po Ferdinandu Daučíkovi, klubové legendě. Slovenský tým vyhrál 1:0.

„Jsem rád, že se nám podařilo domluvit se s kluby, partnery a také s pořádajícím Slovenským futbalovým zväzem, že po roční odmlce můžeme fotbalovým fanouškům obou zemí nabídnout opět tento formát sportovně velmi prestižního duelu," pochvaluje si Martin Malík, předseda FAČR.

Slavia ve finále českého MOL Cupu porazila v Olomouci ostravský Baník 2:0. Necelých šedesát kilometrů to do Dunajské Stredy budou mít fotbalisté trnavského Spartaku, kteří po penaltové výhře nad Žilinou (3:3, penalty 4:1) ovládli 50. ročník Slovenského poháru. Trnava si tak vybojovala účast v předkole Evropské ligy UEFA. K triumfu ji dovedl český kouč Michal Ščasný, syn Zdeňka Ščasného, dlouholetého trenéra Sparty.

„Po zápasech reprezentačních výběrů v Lize národů půjde v krátké době o další zajímavou konfrontaci českého a slovenského fotbalu. Věřím, že se mají fanoušci nejen obou klubů na co těšit a zároveň doufám v jejich širokou podporu přímo na stadionu," dodává Malík.

MOL Aréna v Dunajské Strede má po kompletní rekonstrukci kapacitu 12 700 míst na sezení.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín