Hlavní obsah

Pivo, vodka, becherovka! Sešívaní se po deseti letech vracejí na místo, kde obhájili titul

Ustoupí ženské Lize mistryň a přestěhují se na Žižkov. Fotbalisté Slavie, kteří ovládli poslední dva ročníky domácího poháru, odehrají dnešní pražské derby s druholigovým Vyšehradem ve 3. kole MOL Cupu na stadionu Viktorie. Sešívaní se tak vracejí na místo, kde před deseti lety tým kouče Karla Jarolíma získal titul a po 66 letech klubové historie ho znovu obhájil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský působil i na Žižkově.

Článek

„Pivo, vodka, becherovka - Pavel Fořt!" Stadionem pod Žižkovskou věží se 18. května 2009 neslo skandování nadšených příznivců sešívaných.

Bohémský útočník se jednou dostavil po utkání s Anderlechtem na trénink společensky unavený a kouč Jarolím ho na čas poslal do béčka. Od té doby měli fanoušci Slavie populární pokřik.

Fotbalová liga - 28. kolo sezony 2008/09:
Viktoria Žižkov - Slavia Praha 1:3 (0:3)
Branky: 74. Straka - 6. a 39. Fořt, 35. vlastní Hruška. Rozhodčí: Jílek - Kordula, Urban. ŽK: Procházka, Sabou, Hruška - Fořt. Diváci: 5404.
Žižkov: Bartalský - Hruška, Procházka, Gabriel - Stracený (21. Palát), Sabou, Besta, Vozábal, Koukal (46. Zengue) - Naumov (61. Straka), Kalod. Trenér Boris Kočí.
Slavia: Vaniak - Grajciar, Brabec, Hubáček, Švento (80. Kovařík) - Janda (63. M. Jarolím), Volešák, Suchý, J. Černý - Fořt, M. Černý (76. Ivana). Trenér Karel Jarolím.

V danou chvíli bylo podstatné, že dvěma góly nasměroval svůj tým k pohodové výhře 3:1 nad Viktorkou. Sešívaní tak dvě kola před koncem ligy získali jistotu, že po dlouhých 66 letech zase dokázali obhájit mistrovský titul a mohli se přesunout ke Svatému Václavovi k bujarým oslavám.

Trpišovský tady býval doma

Vzpomínky pamětníků mohou ožít během pohárového azylu. Eden totiž patří ve středu ženám. Slávistky od 19:30 hostí v odvetě 1. kola Ligy mistryň Hibernian, ze Skotska si přivezly luxusní náskok za výhru 4:1.

Chlapi tak po nedělním vítězství 3:0 v derby na Spartě začnou cestu za obhajobou pohárové trofeje proti Vyšehradu na neutrální půdě.

Středeční program 3. kola MOL Cupu:
16:00 Vltavín - České Budějovice, Domažlice - Dukla Praha, Slavia Praha - Vyšehrad (na Žižkově), Karviná - Žižkov, Hlučín - Plzeň,
17:00 Jihlava - Sparta Praha (foto),
17:30 Liberec - Prostějov,
18:00 Ostrava - Hradec Králové (foto).

Pro Slavii je duel specifický. Pražský nováček druhé ligy patří mezi spřátelené kluby a působí v něm i několik bývalých hráčů červenobílých, někteří na hostování z Edenu.

Jako domů se vrací trenér Jindřich Trpišovský. Tým soupeře trénuje Roman Veselý, s nímž před osmi lety právě ve Viktorce dělali asistenty Martinu Pulpitovi. V týmu měli i Jana Bořila. Kouč Trpišovský pak v letech 2013–2015 vedl Žižkov jako hlavní trenér a na hostování ze Slavie dostal k ruce třeba i Tomáše Součka...

Pohárové utkání se hraje od 16:00, online přenos můžete sledovat na Sport.cz. Vyšehrad údajně na část zápasu nasadí i „Laviho", herce Jakuba Štáfka. Protagonista seriálu Vyšehrad je v klubu stále registrován.

Reklama

Související témata: