Hlavní obsah

Třetiligový Chlumec se dočkal velkého soupeře. Baník se Slavií si zopakují finále

Praha
Aktualizováno

Fotbalisté třetiligového Chlumce nad Cidlinou se v osmifinále MOL Cupu utkají s vicemistrovskou Plzní. Překvapení domácího poháru už vyřadilo Příbram a Bohemians. Šlágrem bude repríza finále z minulé sezony. Ostravský Baník přivítá mistrovskou Slavii, která ho v Olomouci porazila. Sparta nastoupí v Českých Budějovicích. Úřední termín osmifinále je středa 30. října.

Foto: David Taneček, ČTK

Hurá, přjede k nám Plzeň! Zleva chlumečtí hráči Jan Novotný, Jakub Špidlen, brankář Radek Petr a Tomáš Bastin.

Článek

Dva prvoligové týmy už vyřadili, teď ovšem smělé fotbalisty z třetí ligy čeká sousto ještě mnohem větší. Do Chlumce nad Cidlinou přijede Ligou mistrů protřelá Plzeň.

„Jsme spokojení a doufám, že i Chlumec," okomentoval los ve strahovském sídle fotbalové asociace Daniel Kolář, bývalý reprezentant, který teď působí u mládeže Viktorie.

Největším tahákem však bude repríza posledního finále, v němž Slavia na Hané porazila Baník. Tentokrát se oba soupeři utkají v Ostravě.

„Pro fanoušky Top soupeř. Navíc nejlepší u nás, což Slavia potvrzuje také v Lize mistrů," reaguje na los internacionál Marek Jankulovski, sportovní ředitel Baníku.

Slavia naposledy hrála v poháru venku předloni v osmifinále v Jihlavě, poté měla s výjimkou dvou vítězných finále na neutrální půdě vždy výhodu domácího prostředí.

„Repríza finále, akorát ještě o sto kilometrů dál... V Ostravě nás čeká skvělá kulisa. Máme hodně nabitý program, ale nedá se nic dělat. Baví nás to a těšíme se. Určitě se dobře připravíme," avizuje Jiří Vrba, generální sekretář Slavie.

Los osmifinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Chlumec nad Cidlinou - Plzeň,
České Budějovice - Sparta Praha,
Mladá Boleslav - Zlín,
Olomouc - Dukla Praha,
Opava - Jablonec,
Liberec - Teplice,
Ostrava - Slavia Praha,
Slovácko - Viktoria Žižkov.
Úřední termín je středa 30. října.

Reklama