Hlavní obsah

Slavia si chce v poháru proti Slovácku spravit chuť

PRAHA

Pět kol už v lize nevyhráli, a tak by si chtěli zastřílet a zvednout sebevědomí alespoň v semifinále Poháru ČMFS. Fotbalisté Slavie ve středu od 18:00 hostí v prvním utkání Slovácko a jsou jednoznačným favoritem. Protivníka však neberou na lehkou váhu, zvláště poté, co druholigový tým ve čtvrtfinále vyřadil Baník Ostrava a na podzim také Brno a Kladno.

Článek

Slávisté mohou být spokojení, při losu jim připadl jediný druholigový soupeř, který v semifinálovém osudí zbyl. „Ale pozor, Slovácko vyřadilo Baník, takže má svou sílu. A trénoval tam náš současný kouč Karel Jarolím, takže to určitě budou dva zajímavé zápasy,“ poukazuje generální ředitel Petr Doležal.

Červenobílí vedou Gambrinus ligu již jen o pět bodů před Spartou, a tak si chtějí spravit chuť právě v poháru a odrazit se k závěrečnému ataku na obhajobu mistrovského titulu.

„K dispozici už bude Trapp, který v Brně nemohl hrát kvůli karetnímu trestu. Je možné, že budou fit i další hráči. Je samozřejmé, že si v domácím prostředí chceme vytvořit rozhodující náskok do odvety. V Brně jsme se střelecky neprosadili, věřím, že tentokrát si povedeme v koncovce mnohem lépe,“ doufá kouč Jarolím.

Ve Slovácku působil také útočník Milan Ivana, podle svých slov však první duel proti bývalému klubu nijak zvlášť neprožívá. „Nic specifického, beru to jako každý jiný zápas. Přece jen už jsou to téměř dva roky, co jsem ze Slovácka odešel,“ říká Ivana.

Slovácko vyřadilo Brno, Kladno a Baník

Tým z Uherského Hradiště si užívá pohárovou jízdu. Během ní už vyřadil tři prvoligové protivníky - Brno, Kladno a Baník. A tak se pokusí o další senzaci. „Z hlediska atraktivity los lépe dopadnout nemohl. Chceme potvrdit, že jsme Baník nevyřadili náhodou. Trenér Mazura nerozlišuje, jakou náš soupeř hraje soutěž,“ těší se manažer Vladimír Krejčí.

A exligový kouč si opravdu velké vrásky nedělá. „Slavia vede Gambrinus ligu, takže je to nejtěžší možný soupeř. Čtvrtfinále jsme zvládli, když jsme s Baníkem začínali doma. Věřím, že zvládneme i semifinále, které začínáme venku,“ spoléhá Josef Mazura na domácí odvetu.

Do Edenu se těší i hráči. „Nastoupíme tam s čistou hlavou. Nemáme co ztratit. Slavia je velkým favoritem a my můžeme jenom překvapit. Našim cílem je uhrát v Praze dobrý výsledek pro odvetu. V domácím prostředí se pak může dít cokoliv,“ přeje si Aleš Chmelíček, nejlepší střelec týmu.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří Sparta a Teplice, první zápas se hraje na Letné ve čtvrtek od 18:00.

Slavia Praha - Slovácko
Středeční zápas začne v 18:00. Přímý přenos vysílá ČT4.
Předpokládané sestavy:
Slavia: Vaniak - Dřížďal, Suchý, Brabec, Švento - Janda, M. Černý, Volešák, J. Černý - Ivana, Pekhart.
Slovácko: Filipko - Randa, Formánek, Němčický, Kubáň - Fujerik, Görner, Perůtka, Kordula - Ondřejka, Chmelíček.

Reklama

Související témata: