Hlavní obsah

Sparta - Blansko 2:0Favorit vykročil za obhajobou poháru, Karviná senzačně vypadla s Vlašimí

Aktualizováno

Pouze čtyři z 16 zápasů třetího kola domácího fotbalového poháru se hrála v dnešním oficiálním termínu. Do MOL Cupu vstoupil obhájce trofeje pražská Sparta, která netradičně v tréninkovém centru na Strahově přivítala nováčka druhé ligy Blansko. Kozák neproměnil penaltu, favorit však nakonec vyhrál 2:0. Z týmů nejvyšší soutěže postupují také Teplice a Bohemians 1905, naopak Karviná doma nestačila na Vlašim.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan David Moberg Karlsson úvodním gólem rozhoduje utkání 3. kola MOL Cupu s Blanskem.

Článek
Fotogalerie

Sparta hrála na Strahově, protože na hlavním stadionu na Letné bude po výměně trávníku plocha připravená až na víkendový ligový zápas s Jabloncem. Letenští porazili Blansko 2:0. Utkání rozhodli ve druhé půli Karlsson a Souček, pro něhož jde o první soutěžní gól za Spartu.

Trenér Václav Kotal dal šanci především hráčům, kteří v poslední době tolik nenastupovali. V brance byl Nita, v obraně Polidar a v záloze Karabec, Trávník nebo Minčev.

Blansko v první půli zahodilo dvě tutovky. Sparta pak dvakrát trefilo břevno a Kozák neproměnil penaltu. V závěru však už hosté favoritovi neodolali.

Souboj s druholigovým soupeřem měli na programu ještě další dva týmy z nejvyšší soutěže. Zatímco Bohemians 1905 na hřišti Táborska zvítězili 3:0, Karviná nezvládla domácí duel s Vlašimí. Prohrála 1:3. Slezané jsou třetím prvoligovým klubem, který v poháru končí.

„Soustředíme se spíš na ligu, ale doma jsme proti druholigovému soupeři v poháru postoupit chtěli. Dali jsme šanci klukům z širšího kádru, zápas však bohužel některým otevřel oči... Uběhne ještě hodně vody, než se tam dostanou," kaboní se v rozhovoru pro klubovou televizi Marek Bielan, asistent trenéra Karviné.

„Velké zklamání. Nejhorší je, že už jsme nějaký ten pátek nevyhráli doma, na vlastním stadionu," dodává.

Už v prvním kole senzačně vypadly Pardubice. Prvoligový nováček podlehl diviznímu Kolínu po penaltovém rozstřelu. Ve druhém kole pak Zlín nečekaně prohrál na hřišti třetiligového Ústí nad Orlicí.

Tepličtí v třetiligovém Chlumci nad Cidlinou nezaváhali a zvítězili 3:1.

3. kolo českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Sparta Praha - Blansko 2:0 (0:0)
Branky: 74. Moberg Karlsson, 87. Souček.
Sparta: Nita - Sáček, Plechatý, Lischka, Polidar - Fortelný (62. Moberg Karlsson), Souček, Trávník, Karabec (62. Ladislav Krejčí ml.), Minčev (73. Plavšič) - Kozák (84. Juliš). Trenér: Kotal.
MFK Karviná - Vlašim 1:3 (0:2)
Branky: 52. Haša - 7. Breda, 41. Vrána, 49. Blecha.
Karviná: Neuman - Stropek, Dramé, Holiš (46. Haša) - Janečka, Jursa (46. Smrž), Mangabeira, Želizko (46. Ostrák), Hanousek - Guba (75. Kouřil), Vlachovský (46. Mikuš). Trenér: Jarábek.
Táborsko - Bohemians Praha 1905 0:3 (0:0)
Branky: 58. Ljovin, 85. Puškáč, 89. Nečas.
Bohemians: Bačkovský - Bartek (46. Dostál), Hůlka, Pokorný (5. Krch), Schumacher - Ljovin, Vacek - Vaníček (75. Vondra), Novák (61. Puškáč), Květ - Keita (75. Nečas). Trenér: Klusáček.
Chlumec nad Cidlinou - FK Teplice 1:3 (0:3)
Branky: 71. Krčál - 36. a 41. Mareš, 32. Vukadinovič.
Teplice: Plachý - Černý, Heidenreich, Shejbal, Hyčka (24. Radosta) - Vukadinovič, Mareček, Kučera (71. Kodeš), Moulis (58. Trubač) - Žitný (71. Baftijar) - Mareš. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: