Hlavní obsah

V poháru teprve začali, ale už teď slávisté hlásí: Chceme, aby se trofej vrátila zase do Edenu

Do domácího poháru teprve vstoupili, ale už teď slávisté hlásí: Chceme ho vyhrát. „Zisk double je naším jednoznačným cílem,“ nepopíral slovenský záložník ve službách úřadujícího mistra Jakub Hromada, který k výhře Slavie nad Duklou ve 3.kole MOL Cupu přispěl jedním gólem. Premiérovém v sešívaném dresu. „Jde o trofej a naší povinností je udělat maximum, abychom ji po roce vrátili zase do Edenu,“ přidával Trpišovského asistent Jaroslav Köstl, že jiný cíl ani Slavia mít nemůže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Hromada ze Slavie Praha oslavuje gól na 3:0 během utkání 3. kola MOL Cupu proti Dukle.

Článek

Po všech komplikacích, které zimní přípravu úřadujícího mistra provázely, dopadl pro Slavii vstup do soutěžního jara náramně. Nejdřív porazila v ligovém utkání Olomouc 3:1, tři dny poté vyhrála při vstupu do domácího poháru v Edenu Duklu 4:1.

„Vydařený start je vždy důležitý a my ho zvládli výsledkově a částečně i herně," kvitoval Trpišovského asistent dvě bezproblémové výhry.

„Příprava přitom nebyla ideální, takže teď jsem ve fázi, kdy v určité míře pokračuje s tím, že jsou do ní zakomponovány zápasy," narážel Köstl na hromadnou nákazu koronavirem na přelomu roku i zrušené soustředění, jež měli Pražané absolvovat v Portugalsku.

Ani v této situaci ale neexistovalo, aby se pro mistrovský celek stala prioritou ligová soutěž a cesta za obhajobou titulu a pohár šel stranou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Radost fotbalistů Slavie z gólu v pohárovém utkání proti Dukle.

„Pohár pro nás znamená hodně, takže k němu přistupujeme se vší vážností. Pomohli jsme si širokým kádrem, i tak měl první poločas proti Dukle z naší strany až na úvodních deset minut dobré parametry. Chuť z hráčů byla cítit, hnali se za góly, Duklu do ničeho nepustili," glosoval Trpišovského asistent vydařenou první půli, která o výhře a postupu Slavie do osmifinále rozhodla.

„Za druhou půli už si ale hráči pochvalu nevysloužili. Nebyl to dobrý výkon a sami jsme z něho rozpačití."

Slavističtí trenéři kvitovali ovšem nejen výhru a postup do pohárového osmifinále, ale i hru a výkony některých svěřenců, kteří se do kádru vrátili. Davida Hovorky a Jakuba Hromady, kteří se navíc uvedli prvními soutěžními góly v sešívaném dresu, především.

„Od Hovorky to nebylo v prvním poločase proti Olomouci ještě ono, v druhém už byl jeho výkon ale lepší a proti Dukle gradoval, protože defenzivu dirigoval bezchybně," pochvaloval si Köstl stoperův návrat.

„Hromada se nám líbil už při hostování v Liberci a poté i v krátké přípravě, jinak bychom ho neposlali hned do prvního ligového zápasu. Po problémech se zraněním a špatným obdobím, jímž si prošel, je na něm patrná obrovská chuť a touha, i jeho vítězný naturel se projevuje, v kabině se vyptává i na detaily týkající se taktiky," netajil slávistický asistent, že slovenský fotbalista může být pro mistrovský celek na jaře hodně důležitou akvizicí.

„Bude sice extrémně náročné dostat se v panující konkurenci do základní sestavy, ale už za poskytnutou šanci jsem trenérům vděčný. A o tu další se pobiju," ujišťoval po zdařilém vystoupení proti Olomouci i Dukle Hromada, jenž po prvním brance v mistrovských barvách uschoval míč pod dres.

"Čekáme miminko, takže jsem chtěl na dálku pozdravit manželku i děťáko," vysvětloval.

Reklama

Související témata: