Hlavní obsah

Slavia nasázela 10 gólů a v poháru postupuje. Dál jdou i Teplice a Liberec

hp, pan, rojČTKSport.cz
Aktualizováno

Ligový lídr pražská Slavia si zastřílela v osmifinále domácího poháru proti amatérům z Karlových Varů, které porazila 10:3. Postup do čtvrtfinále si zajistili také fotbalisté Teplic po výhře nad Brnem 2:0. Do elitní osmičky se gólem v závěru a výhře 1:0 nad Českými Budějovicemi probojoval také Liberec.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Slavie se radují z gólu během osmifinále MOL Cupu s Karlovými Vary.

Článek
Fotogalerie

Český šampion šetřil hráče základní sestavy. Slavia od úvodu nasadila i dva mladé debutanty Riga s Višinským, který si připsal dvě branky stejně jako Lingr. Nejvíce se dařilo Teclovi, jenž zkompletoval hattrick už během prvního poločasu.

Karlovarští, kteří mají v názvu rovněž Slavia a používají červenobílé logo s hvězdou, nehráli od přerušení amatérských soutěží kvůli koronaviru třetiligový zápas od 10. října. Jen v únoru vyřadili v poháru ligovou Opavu bez hráčů základní sestavy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Karlových Varů oslavují gól během utkání osmifinále MOL Cupu se Slavií.

V Edenu Západočeši přesto dokázali dát tři góly. Poslední slovo ale měl Tecl a slávisté poprvé od pohárové výhry 13:1 nad Kompresory Praha v létě 1993 dali v soutěžním duelu 10 branek.

Teplice udeřily ve druhé půli

Teplice rozhodly zápas v druhém poločase, kdy se gólově prosadili Vukadin Vukadinovič a Ladislav Kodad.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Daniel Trubač z Teplic a Peter Štepanovský z Brna v osmifinále poháru.

V Teplicích komplikoval hru oběma týmům bojujícím v lize o záchranu mimořádně těžký terén, který připomínal spíše oraniště. Po vyrovnané první půli začali po změně stran aktivněji domácí a v 59. minutě střelou zpoza vápna s pomocí tyče otevřel skóre Srb Vukadinovič.

V 71. minutě sám před brankářem Šustrem nezaváhal Kodad a připsal si první soutěžní gól v teplickém A-týmu. Severočeši poprvé na jaře vyhráli soutěžní zápas a po dvou letech prošli do čtvrtfinále poháru.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Daniel Trubač z Teplic a Jiří Texl z Brna v osmifinále poháru.

Už v úterý si jako první zajistila účast mezi nejlepší osmičkou MOL Cupu Plzeň po vítězství 3:1 nad Hradcem Králové. Úředním termínem osmifinále je dnešek, čtyři zápasy se ale odehrají až v příštích týdnech.

Severočechy poslal do čtvrtfinále Pešek

Liberec porazil České Budějovice v osmifinále domácího poháru těsně 1:0 díky gólu střídajícího Peška z předposlední minuty po akci dalšího náhradníka Mosquery.

Oba týmy se utkaly před necelými třemi týdny pod Ještědem i v lize a zápas skončil 0:0. A velkou taktickou bitvu předvedl Liberec s Českými Budějovicemi i v osmifinále MOL Cupu. Stejně jako v lize se téměř do poslední minuty hrálo bez branek. Více šancí měli v první půli Severočeši, ale mnohem nebezpečnější si vypracovali Jihočeši. Za modrobílé hrozil bosenský Rondič, za hosty Chorvat Mršič.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva brankář Vojtěch Vorel z Českých Budějovic, Maksym Talovierov z Českých Budějovic a Jakub Nečas z Liberce v osmifinále MOL Cupu.

Po čtvrt hodině nejprve stoper Talověrov parádní kolmicí vysunul Mršiče a před gólem Slovan zachránil vyběhnuvší Nguyen, který míč na hranici šestnáctky soupeři ukopnul. Další velkou příležitost měl stejný hráč o pět minut později. Po rychlé kombinaci nahrál z pravé strany Čolič Mršičovi. 27letý záložník z první zhruba z deseti metrů branku ve velké šanci přestřelil.

Za domácí pálil Rondič v 7. minutě, jeho pokus hostující obrana zblokovala na roh. V 18. hlavičkoval po centru Koscelníka jen do gólmana Vorla a ve 26. střílel zpoza vápna levačkou vedle.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zraněný brankář Českých Budějovic Vojtěch Vorel je odnášen na nosítkách v pohárovém osmifinále.

Nepříjemnost postihla Budějovice krátce před pauzou, kdy Nečas ostře fauloval gólmana Vorla a ten po přestávce do utkání již nenastoupil. Za tvrdý zákrok vyfasoval jen žlutou kartu. Místo něj zápas dochytal Jaroslav Drobný.

V 51. minutě zkušeného gólmana vystrašil Faško, který odražený míč poslal obloučkem jen těsně na břevno do horní sítě. Kouč Pavel Hoftych oživil po hodině hru trojnásobným střídáním. Na kraje poslal rychlíky Mosqueru s Peškem a Michala, dvacet minut před koncem pak Sadílka s Rabušicem.

V závěru Liberec hosty zatlačil. A když už partie směřovala do prodloužení, právě akce střídajících hráčů vyrovnaný zápas rozsekla. Po výkopu Drobného vybojoval míč Mara, na levé straně předvedl pěknou akci Mosquera, nahrál přes celé pokutové území na zadní tyč a zblízka z malého vápna nedal Pešek ranou pod břevno Drobnému šanci.

Mol Cup
Osmifinále:
Slavia Praha - Karlovy Vary 10:3 (6:1)
Branky: 34., 38., 45.+1 a 86. Tecl, 26. a 50. Lingr, 24. a 58. Višinský, 3. Traoré z pen., 65. vlastní Brabec - 42. vlastní Masopust, 53. Tůma, 84. Fencl. Rozhodčí: Petřík - Váňa, Hurych.
Sestava Slavie: Stejskal - Masopust, Kúdela (70. Zima), Kačaraba, Oscar (70. Nikl) - Traoré (70. Samek) - Lingr, Beran (31. Ševčík), Rigo (55. Hilál), Višinský - Tecl. Trenér: Trpišovský.
Liberec - České Budějovice 1:0
Branka: 89. Pešek. Rozhodčí: Klíma - Vodrážka, Melichar.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Chaluš, Purzitidis, Mikula - Cancola (61. Michal), Mara - Nečas (61. Pešek), Faško (72. Sadílek), Šulc (61. Mosquera) - Rondič (72. Rabušic). Trenér: Hoftych.
Č. Budějovice: Vorel (46. Drobný) - Čolič, Havel, Králik, Talověrov, Skovajsa - Mršič (78. Jánošík), Havelka (77. Novák), Čavoš (67. Alvir), Vais (67. Valenta) - Brandner. Trenér: Horejš.
Teplice - Brno 2:0 (0:0)
Branky: 59. Vukadinovič, 71. Kodad. Rozhodčí: Pechanec - Vaňkát, Volf.
Teplice: Grigar - Hyčka, Knapík, Ljevakovič (58. T. Kučera), Droehnle - Mareček - Kodad, Žitný, Trubač (81. Fortelný), Vukadinovič (81. Macej) - Řezníček (81. Vachoušek). Trenér R. Kučera.
Brno: Šustr - Hlavica, Pernica, Šural (77. Endl) - Štepanovský (60. Pachlopník), Bariš (60. Sedlák), Texl (67. Jambor), Šumbera, Záhumenský - Fila, Přichystal (67. Aldin). Trenér: Dostálek.

Reklama