Hlavní obsah

Stoprocentní úspěch domácích týmů! MOL Cup už zná tři semifinalisty

Aktualizováno

Tři semifinalisty už zná domácí pohárová fotbalová soutěž MOL Cup. Obhájce trofeje Sparta ve čtvrtfinálovém šlágru zdolala po obratu Jablonec 4:1, dva góly vstřelil Ladislav Krejčí mladší. Další ze spolufavoritů na celkové vítězství Plzeň vyřadila loňského finalistu z Liberce po výhře 1:0 a také Teplice využily proti Mladé Boleslavi výhodu domácího hřiště a postoupily po vítězství 2:1. Slavia vzhledem ke čtvrtečnímu úvodnímu čtvrtfinále Evropské ligy na hřišti Arsenalu bude hrát v Olomouci až později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Považanec (vlevo) z Jablonce a Bořek Dočkal ze Sparty v utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Sparta po příchodu trenéra Pavla Vrby neprohrála už v osmi soutěžních zápasech, z toho sedmkrát zvítězila. O víkendu rozdrtila v lize Teplice 7:2 a svůj hlad po gólech po nedávné karanténě kvůli koronaviru potvrdili Letenští i v poháru. Prohrávali sice po trefě Schranze, ale pak si z jablonecké branky udělali střelnici a výsledkem bylo přesvědčivé vítězství. Oba týmy si vzájemný souboj zopakují příští středu v dohrávce nejvyšší soutěže.

V semifinále domácího poháru je také Plzeň. Nejtěsnější výhru nad Libercem vystřelil Viktorii střídající Ondřej Mihálik v 87. minutě zápasu po velké chybě brankáře Filipa Nguyena. Obě branky Teplic při výhře nad Mladou Boleslaví vsítil v den svých 30. narozenin Pavel Moulis, tu rozhodující dal po hodině hry z penalty. Hosté se prosadili také jen z pokutového kopu zásluhou Ladislava Takácse. A byla to trefa více než kuriózní....

Kvůli koronavirové pandemii se i MOL Cup stále hraje bez fanoušků.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Teplice - Mladá Boleslav 2:1
Branky: 14. a 65. (z pen.) Moulis  - 51. Takács (z pen.)
Sparta - Jablonec 4:1
Branky: 49. a 69. L. Krejčí ml., 81. L. Krejčí st., 84. Karlsson - 47. Schranz
Plzeň - Liberec 1:0
Branka: 87. Mihálik

Reklama