Hlavní obsah

Derby do třetice? V semifinále poháru není vyloučeno!

Praha
Aktualizováno

Pokud fotbalisté Slavie ve čtvrtfinále domácího poháru zvítězí v Olomouci, zahrají si v semifinále na Spartě. Druhou dvojici tvoří Plzeň a Teplice, rozhodl tak los vyvrcholení MOL Cupu. Viktoria bude hrát semifinálové utkání na domácím hřišti. Své semifinále odehraje na domácím stadionu také Sparta, která si ale na svého soupeře musí počkat. Stejně tak i na přesné datum zápasu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bořek Dočkal ze Sparty Praha a Lukáš Provod ze Slavie Praha během derby.

Článek

Atraktivní los. Tři dny po derby v Edenu proti sobě znovu svedl pražská S. Ovšem s podmínkou. Slavia by nejprve musela uspět v Olomouci, až pak by zamířila na hřiště obhájce pohárové trofeje.

Oříškem je termínová listina. Sešívaní se teď chystají na čtvrteční odvetu čtvrtfinále Evropské ligy. A pokud přes Arsenal přejdou, volných termínů jim rapidně ubude. Olomouc se Slavií se mají utkat 28. dubna, tedy ve stejný den, kdy je na programu první semifinále mezi Plzní a Teplicemi. O den později se ovšem bude hrát první semifinále Evropské ligy...

Letenští by každopádně dostali další šanci k přerušení černé série. Obě ligová derby v sezoně prohráli, v neděli 0:2. Platí tedy, že od března 2016 neporazili Slavii již ve 13 soutěžních zápasech.

Jisté je, že pro Plzeň se stává pohár prioritou, neboť před dnešní ligovou dohrávkou se Zlínem ztrácí v tabulce na pohárové příčky osm bodů.

Viktoriáni teď získali jistotu, že se pražským S v semifinále vyhnou. O záchranu zápolící Teplice jsou pro ně papírově jasně nejpříhodnějším soupeřem, navíc s výhodou domácího prostředí. Oba soupeři se před vzájemným soubojem v semifinále utkají příští středu ve vloženém ligovém kole.

Pokud Slavia s Arsenalem vypadne, druhé semifinále MOL Cupu se odehraje 5. května. Finále by mělo být na programu o týden později, případný postup Pražanů v Evropské lize by ale mohl termín posunout. Finále je zatím plánováno na středu 12. května na domácím hřišti týmu, který se v semifinále podle koeficientu umístil na nejnižším místě.

Aktuálně pořadí je: Slavia, Sparta, Plzeň, Olomouc a Teplice. Pokud tedy Teplice postoupí do finále, bude se hrát na teplickém stadionu bez ohledu na soupeře.

Los semifinále MOL Cupu:
Viktoria Plzeň - FK Teplice
Sparta Praha - Sigma Olomouc/Slavia Praha

Reklama