Hlavní obsah

Plzeň prvním finalistou poháru! Slavia postoupila, teď ji čeká Sparta

Plzeň/Olomouc
Aktualizováno

Prvním finalistou domácího fotbalového poháru se stala Viktoria Plzeň, která ve středečním semifinále doma zdolala Teplice 1:0. Západočeši si o trofej zahrají po sedmi letech, ve finále MOL Cupu se na svém stadionu utkají s lepším z dvojice Sparta - Slavia. Sešívaní si ve středu zajistili postup do semifinále jasnou výhrou v Olomouci 3:0.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Hráči Plzně se radují v semifinále poháru z gólu Teplicím, který vstřelil Milan Havel.

Článek
Fotogalerie

Plzeň neprohrála už čtrnáctý soutěžní zápas za sebou, doma proti v lize se trápícím Severočechům byla jasným favoritem, jenže i přes jednoznačnou územní převahu se dlouho nemohla proti hostům prosadit. Marné dobývání teplické branky ukončil až v 76. Milan Havel.

Slavii chybí jediný bod ke třetímu ligovému titulu po sobě. Červenobílí ale zůstávají i ve hře o triumf v MOL Cupu, díky němuž mohou pomýšlet na double, na který dosáhli předloni. Slavia kvůli účasti v Evropské lize ve středu dohrávala teprve čtvrtfinále.

V Olomouci se v první půli trochu trápila, jenže těsně před přestávkou po obrovské chybě domácího brankáře Aleše Mandouse pohodově skóroval Jan Kuchta a vývoj utkání se následně zcela změnil. Po přestávce ještě skórovali Nicolae Stanciu a Petr Ševčík a sešívaní si nakonec dokráčeli pro jasnou výhru a postup.

Fotbalový MOL Cup
Čtvrtfinále
Olomouc - Slavia 0:3
Branky: 45. Kuchta, 56. Stanciu, 59. Ševčík
Semifinále
Plzeň - Teplice 1:0
Branka: 76. Havel

Reklama