Hlavní obsah

Finále Poháru FAČR bude buď v Jablonci, nebo v Mladé Boleslavi

Finále fotbalového Poháru FAČR se odehraje 27. května od 18:00 na hřišti poraženého semifinalisty ze souboje mezi Jabloncem a Mladou Boleslaví. Druhou dvojici tvoří Teplice a Liberec, odvety jsou na programu ve středu. O dějišti finále rozhodl výkonný výbor FAČR a dnes ho schválilo i Ligové shromáždění.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Valerijs Šabala z Jablonce (vlevo) si kryje míč před Kamilem Vackem z Mladé Boleslavi.

Článek

Finále poháru se dlouhé roky konalo v Praze, v posledních letech však vedení FAČR volí jiná města. Hrálo se v Jihlavě, Plzni, Chomutově, až loni se pohár znovu vrátil do Prahy, když souboj mezi Spartou a Plzní hostil Eden. Letos došlo znovu na mimopražskou variantu, aby to oba finalisté měli co nejblíže. A protože jsou všichni čtyři semifinalisté severněji položení, hrát se bude v Jablonci či Mladé Boleslavi.

"Pro tuto variantu se rozhodl výkonný výbor FAČR a je logická, jelikož tři semifinalisté mají sídlo do 50 kilometrů. Napomohl k tomu i los. Proto se finále odehraje na hřišti celku, který do finále nepostoupí," řekl šéf oddělení profesionálního fotbalu Tomáš Bárta.

Na dnešní tiskové konferenci zároveň uvedl, že pohár pro mistra první fotbalové ligy se bude předávat až v posledním kole 30. května. A to i v případě, že Plzeň si zajistí titul už v nejbližším zápase s Jihlavou 18. května.

Reklama