Hlavní obsah

Plzeň - Mladá Boleslav 0:0Prvním finalistou MOL Cupu je Boleslav, Plzeň manko z prvního duelu nesmazala

Robert NeumannSport.czPrávo

Fotbalisté Mladé Boleslavi se stali prvními finalisty MOL Cupu. Ve středeční semifinálové odvetě uhráli v Plzni bezbrankovou remízu, což jim po domácí výhře 1:0 stačilo na postup. Soupeř Středočechů vzejde ze střetu mezi Spartou a Jabloncem, jeho termíny zatím nejsou známy.

Foto: Pavel Němeček, ČTK

Zleva Ondřej Kúdela z Mladé Boleslavi a Jan Holenda z Plzně.

Článek

Oproti úvodnímu duelu vyrukovala Viktoria se silnější sestavou. Odpočívali „pouze" Limberský, Kovařík, Kolář, Petržela, Hořava a Kozáčik. V útoku vedle Holendy se proháněl 21letý mladík Černý.

Utkání začalo pokusem Holendy o nůžky, ovšem neúspěšným. Ve 24. minutě po levé straně unikl boleslavský Kalabiška, po jeho centru se natahoval ve skluzu Přikryl, chybělo mu jen pár centimetrů. V 35. minutě hostující záložník Rada zakroutil trestný kop na vzdálenější tyč, míč proletěl těsně vedle tyče.

Zatímco první poločas byl vyrovnaný, do druhého dějství vstoupila aktivněji Boleslav. V solidní šanci se zjevil Jánoš, brankář Bolek však předvedl výtečný zákrok. Stejně úspěšně si vedl po utěšené ráně Kalabišky.

Viktorii probralo až dvojí střídání, po rychlé akci přistrčil nový muž na trávníku Limberský na střed Vaňkovi, jeho dělovka prosvištěla kolem tyče. Vzápětí Kopic unikl po levé straně, zasekl, ovšem Diviš se z úhlu prostřelit nenechal.

Krátce poté se zase blýskalo na druhé straně, rána Takácse z deseti metrů se však mezi tyče nevešla. V rychlém sledu si pak Západočeši vytvořili čtyři šance: Vaňkovu střelu Diviš vyrazil, odražený míč promáchl střídající Fořt. Poté zázračně lapil Kopicovu gólovou střelu Diviš, vzápětí zlikvidoval i hlavičku Fořta!

Kýženou branku, která by znamenala alespoň penaltový rozstřel, se však viktoriánům vstřelit nepovedlo, z postupu do finále se radovala Boleslav.

Odvetné utkání semifinále MOL Cupu, fotbalového Poháru FAČR:
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Franěk - Urban, Kotalík. Bez ŽK. Diváci: 4612. První zápas: 0:1, postoupila Mladá Boleslav.
Plzeň: Bolek - Řezník, Baránek, Hubník, Matějů - Rajtoral, Vaněk, Hrošovský (53. Limberský), Kopic - Černý (53. Kovařík), Holenda (68. Fořt). Trenér: Krejčí.
M. Boleslav: Diviš - Jánoš, Kúdela, Čmovš, Fleišman - Ščuk, Rada - Přikryl, Takács (66. Magera), Kalabiška (74. Pauschek) - Chramosta (80. Klobása). Trenér: Jarolím.

Reklama