Hlavní obsah

Sparta v negativních emocích. Po trojce od Plzně jsme nasr..., líčí Vácha

Praha

Je to paradox. Na jejich jízdu do čtvrtfinále Evropské ligy se bude vzpomínat. Teď si ale fotbalisté pražské Sparty musejí dát velký pozor, aby na domácí scéně nedospěli k dvojnásobnému debaklu. V lize se místo vytouženého titulu třesou aspoň o druhé místo a v poháru se jim po porážce 0:2 v Jablonci finále výrazně vzdálilo. Takže znovu sezóna bez jediné trofeje...? „Myslím, že fanoušky Sparty zajímá jen titul, pohár ani moc ne,“ říká reprezentant Lukáš Vácha, který duel na Střelnici dohrál s kapitánskou páskou.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Středopolař Lukáš Vácha čelí se svou Spartou složitému závěru sezóny...

Článek
Fotogalerie

V Jablonci jste nastoupili tři dny po klíčové ligové prohře 0:3 s Plzní. Promítlo se velké zklamání také do výkonu v poháru?

Asi jo. Jsme nasraní, že jsme doma dostali trojku. Všichni to vnímáme, emoce nebyly O. K. Nesli jsme to špatně.

Domácí pohár je pro vás poslední šancí získat aspoň jednu trofej. Byl by průšvih zakončit sezónu bez ní?

Myslím, že fanoušky Sparty zajímá jen titul, pohár ani moc ne.

Poslední zápasy se vám nedaří. Nevkrádají se do mužstva obavy, jestli kvůli únavě z pohárového tažení uhájíte aspoň druhé místo v lize?

Všichni teď mluví o tom, že jsme unavení, jenže my přitom Jablonec přehrávali. Tak já nevím... Jsme v únavě a dovolíme soupeři, aby hrál na brejky. Pořád na to máme sílu.

Takže podle vás je Sparta ready?

Neříká se nám to dobře, ale v lize hrajeme v tuto chvíli o druhé místo. V neděli nás čeká další zápas a musíme se na něj připravit tak, abychom odevzdali maximum. Náš cíl je získat v Teplicích tři body.

V Jablonci jste znovu inkasovali jako první. Jak je možné, že jste prohrávali ve všech osmi posledních soutěžních zápasech?

Musíme se trochu dívat také na to, s jakou sestavou jsme tyto zápasy hráli, v jakém stavu hráči byli. Vždyť se nám párkrát stalo, že mimo byla celá obranná čtyřka.

Věříte ještě vůbec, že byste aspoň domácí pohár mohli vyhrát?

Ve všech soutěžích jsme hráli otevřený fotbal. Evropská liga pro nás skončila ve čtvrtfinále. O titul jsme už přišli, teď si musíme pohlídat aspoň druhé místo. A pohár? Porážka 0:2 není do odvety vůbec dobrý výsledek. Na druhou stranu jsme si vědomi svojí síly doma.

Reklama