Hlavní obsah

Jarolím: Doufám, že budeme mít stejnou motivaci jako Jablonec

Josef PešoutSport.czPrávo

Čtvrtý a sedmý celek tabulky z právě skončeného prvoligového ročníku se utkají ve středečním finálovém duelu domácí pohárové soutěže MOL Cup v Teplicích. Ambiciózní Mladá Boleslav se poměří s Jabloncem (začátek v 18.15 hodin). Oba kluby prahnou po zisku pohárové trofeje, jímž by především Jablonec napravil z jeho pohledu dosud nepříliš vydařenou sezónu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Mladé Boleslavi Karel Jarolím. Pozvedne jeho tým pohárovou trofej?

Článek

Mladoboleslavský trenér Karel Jarolím popírá, že by jeho tým byl vzhledem k lepší ligové bilanci favoritem. „Pohár je něco jiného. V minulosti se mnohokrát prokázalo, že dlouhodobá soutěž je jedna věc a finále, hrané na jediný zápas, druhá. Každopádně doufám, že budeme mít stejnou motivaci jako Jablonec, pro který je tento zápas poslední a nejdůležitější možností, jak se dostat do Evropy. My už v tomto směru splněno máme z ligy, ale chceme zvednout pohár," tvrdil zkušený kouč Středočechů.

Jarolíma stále mrzí, že Boleslav neuhrála třetí místo v lize. „Měli jsme k němu blízko, byl by to pomyslný bronz a hlavně jistota pozdějšího vstupu do předkol Evropské ligy. Ale případným ziskem poháru bychom začínali až ve třetím předkole, což je samo o sobě také lákavé," uvažoval Jarolím.

S týmem nepřicestoval do Teplic útočník Milan Baroš. „Je s námi ale Honza Chramosta, který by snad měl být v pořádku. Přijeli jsme maximálně soustředění a jsme odhodlaní podat co nejlepší výkon. Ve finále člověk nemůže nic podcenit, záleží na detailech. Chceme se vyvarovat chybiček, abychom pak nemuseli něco dohánět," rozjímal Jarolím.

K faktu, že kanonýr Lukáš Magera proměnil v lize všech osm ze stejného počtu nařízených penalt, boleslavský trenér před eventuální penaltovou koncovkou v poháru poznamenal: „To je jeden hráč, jenže při rozstřelu jich kope víc. Penalty jsme zkoušeli. V tréninku nám to tam padá, ale máme i gólmany, kteří při nich musí i něco chytit."

„Chceme vyhrát pohár, abychom měli před zahájením letní přípravy na Evropu delší dovolenou. A to je pádná motivace," připojil se kapitán Lukáš Magera.

Frťala: Chceme se omluvit fanouškům

Také na jablonecké straně panuje před středou bojovná nálada. Velkou touhu po úspěchu neskrývá ani trenér Zdenko Frťala: „Naše výkony i výsledky měly až do soboty vzestupnou tendenci a jsme zklamaní, jak jsme ligu završili remízou s Příbramí. Uvědomili jsme si, že zápas nevyšel celému týmu. To se někdy stane. Pro nás to skončilo odpískáním posledního kola. Teď máme jedinečnou příležitost omluvit se fanouškům i sami sobě. Cítíme naději, abychom se zapsali do historie klubu."

Pro Frťalu má zápas nevšední příchuť, protože v Teplicích dlouhodobě bydlí. „Bylo by krásné uspět doma. Prožívám nostalgii a zároveň velké očekávání. Moje trenérská kariéra není tak dlouhá a pohárový triumf s Jabloncem by byl pro mě dosavadním vrcholem. Na teplickém stadiónu znám každé stéblo na trávníku a každou kliku v kanceláři. Ale na hřišti to musí odehrát hráči," pronesl kouč.

Nová trofej pro vítěze

Kapitán Tomáš Hübschman si vzpomněl na loňské finále s Libercem v Mladé Boleslavi, v němž Jablonec prohrál na penalty. „Věřím, že jsme se z toho ponaučili. Nechceme, aby to došlo tak daleko. Nový pohár, který jsme viděli v Teplicích na tiskovce, je moc pěkný. Uděláme maximum, aby byl náš," nechal se slyšet Hübschman.

Vítěz finále MOL Cupu převezme novou zlatou trofej. Na jejím vrcholu je replika fotbalového míče. "Je to výrobek, který člověk nedělá příliš často a vždy, když takový návrh přijde, člověka potěší, že se může výroby zúčastnit. Je to nová a neokoukaná věc a moc se mi líbí," řekl výrobce trofeje Milan Zdeněk, který se v minulosti podílel i na trofeji pro ligového mistra.

Reklama