Hlavní obsah

Boleslavští při oslavách rozlomili pohár! Jarolíma těšila i pomoc Slavii. Mohlo by z Edenu něco přijít, smál se

Teplice

Výhra Mladé Boleslavi rozpoutala veselí nejen v její kabině, nýbrž i v Edenu. Slavia se totiž díky němu jako pátý tým nejvyšší soutěže kvalifikovala do 2. předkola Evropské ligy. V pohárech se představí poprvé od sezóny 2009/2010.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trofej za vítězství ve finále MOL Cupu se fotbalistům Mladé Boleslaví rozpadla pod rukama.

Článek
Fotogalerie

„Jsme šťastní, klub jako Slavia do Evropy patří. Jsem rád, že se nám to s přispěním Boleslavi povedlo už letos. Věřím, že se na předkola pořádně připravíme a návrat Slavie do Evropy si jak my, tak fanoušci užijeme," citoval trenéra Slavie Dušana Uhrina klubový web. „Je to něco neskutečného, jsem strašně šťastný. Nemůžu se dočkat," doplnil záložník Tomáš Souček.

Očekává Jarolím, že z Edenu připutuje do Boleslavi nějaké „poděkování"? „Mohlo by se něco objevit, bylo by to příjemné překvapení," žertoval kouč. Ve finále měl šťastnou ruku. V 68. minutě poslal do hry útočníka Jana Chramostu, který po třech minutách zavěsil a nasměroval Středočechy za triumfem v MOL Cupu.

„Vystřídání nám pomohlo. Někdy se to holt podaří, někdy ne. Chyběl nám klasický útočník, Honza potvrdil čich na góly, šanci chladnokrevně proměnil. Byl to rozhodující moment pro další průběh zápasu. Po naší druhé brance už to byla ze strany Jablonce křeč," uvedl Jarolím.

Pozápasová oslava na trávníku měla humornou vložku, při zvedání nad hlavy se Boleslavským vítězná trofeje rozlomila napůl. „To je jedno, hlavně, že ji máme," smál se v útrobách stadiónu šéf Mladé Boleslavi Josef Dufek, jenž rozpadlý pohár držel v ruce.

Hrobové ticho bylo naopak v šatně Jablonce. Pro Severočechy byl domácí pohár poslední šancí, jak se dostat do Evropy. „Nezvládli jsme to, soupeři gratulujeme," pravil smutným hlasem trenér Zdenko Frťala.

Reklama

Související témata: