Hlavní obsah

Ústečtí fanoušci na Habance nezapomněli. Byl to příjemný návrat, těšilo brněnského kouče

Ústí nad Labem

Příjemné chvíle prožil fotbalový trenér Svatopluk Habanec na lavičce Zbrojovky Brno při pohárovém zápase v Ústí nad Labem. Jednak se vrátil do místa svého někdejšího působiště a zároveň si mohl vychutnat jasné vítězství brněnského celku na půdě druholigového soupeře v poměru 4:1.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Svatopluk Habanec zdraví fanoušky.

Článek

Ústečtí příznivci vám připravili skvělé přivítání. Zřejmě nezapomněli, že jste Ústí vedl šest let. Dvakrát jste s ním postoupil do první ligy, ve které zdejší celek nastupoval v sezóně 2010/2011.

Fanoušci tehdy i nyní byli výborní. První dva roky, co jsem tady byl, na mě sice křičeli „Tepličáku", ale pak se to zlepšilo a další čtyři roky mě měli rádi (úsměv). Dvakrát v krátké době jsme obsadili ve druhé lize postupová místa, to se jen tak nestává. Podruhé jsme si ale ligu nezahráli kvůli tenkrát ještě nevyhovujícímu ústeckému stadiónu.

A vzpomínky veskrze fotbalové?

Taky jen bezvadné. Tehdy se hráči obou soupeřů převlékali v buňkovišti u hřiště, a než se hosté adaptovali, vedli jsme 1:0 a často k tomu pak přidali i druhý gól (úsměv).

Pojďme ale k prvoligové současnosti Zbrojovky Brno. Co vám pohárové utkání v Ústí naznačilo směrem k nejbližšímu zápasu?

Dali jsme víc, než jednu branku, což se nám předtím na podzim ještě nepovedlo. Nechci výsledek přeceňovat. Čeká nás pražská Dukla. Máme spoustu zraněných hráčů, ale ti, co byli na hřišti v Ústí, se prezentovali dobrým výkonem.

Jak vnímáte aktuální situaci mužstva?

Chtěli jsme mít lepší bilanci o tři až čtyři body. Držím se úvahy, že je potřeba získat dvacet bodů po podzimu, což je horizont pro klidnější jaro.

Pociťujete nervozitu?

Určitě ne od majitele klubu.

Zaskočil vás nevídaný ligový rozjezd Zlína, Karviné, Hradce Králové?

Řekl bych, že Zlín není překvapením. U nováčků se projevuje entuziasmus. Myslím, že momentálně není takový propastný rozdíl, jako to bývalo. Některé celky mohou mít problémy dohnat ztráty.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články