Hlavní obsah

V Hlučíně to proti AS Řím rozdíl byl, smál se Bolek. Bývalému klubu přivezl výprask

Jiří TomaškovičSport.czPrávo

Po deseti letech vyběhl brankář Petr Bolek na trávník hlučínského fotbalového stadiónu. Přijel s mistrovskou Viktorií Plzeň pro postup do čtvrtého kola MOL Cupu a povedlo se mu to až příliš snadno. Při výhře 7:0 nad třetiligovým Hlučínem si téměř nesáhl na balón. „Neměl jsem prakticky žádnou práci, ale to nevadí. Důležité je, že jsme ten zápas zvládli,“ radoval se 32letý brankář.

Foto: David W Cerny, Reuters

Brankář Plzně Petr Bolek.

Článek

„Přijeli jsme v dobré sestavě. Máme kvalitní lavičku. A to se projevilo. Ale až takový jasný výsledek jsem nečekal. Osobně bych Hlučínu tolik branek nedal. Ale pro nás je důležité, že jsme si ten zápas nijak nezkomplikovali. Nic jsme nepodcenili," upozorňoval Bolek.

O co méně měl práce, o to více si rodák z nedaleké Ostravy mohl užívat atmosféry. Diváků přišlo téměř patnáct stovek a mezi nimi i Bolkovi kamarádi a rodina. „Známých, ale i příbuzných se přišlo podívat hodně. Vždyť jsem tu hrál, i když to je už nějakých deset roků. A pořád tady bydlím," vykládal Bolek.

Dvě měsíce nic, teď tři zápasy v týdnu

Plzeňská dvojka zaskakuje za lehce zraněného Matúše Kozáčika. Nastoupil v Evropské lize proti AS Řím (1:1), v lize proti Karviné (2:0) i ve středu v Hlučíně. „Dva měsíce nechytám a pak si dám tři zápasy v šesti dnech a každý v jiné soutěži. Trochu to dneska proti utkání s Římem rozdíl byl," smál se Bolek.

Ten s fotbalem začínal v Ostravě, odkud v roce 2003 zamířil do Liberce, ligu si tam ale nezachytal. V roce 2006 odešel na půl roku hostovat do Hlučína, kde se usadil. „Bylo mi jednadvacet a byl to můj první kontakt s mužským fotbalem. V té době jsem chytal za juniorku Liberce nebo seděl na lavičce prvního týmu. Do Hlučína jsem přišel v zimě v době, kdy hrál o záchranu," lovil v paměti Bolek při cestě do autobusu.

Na to, aby se zastavil doma, čas nedostal. „Rád bych zůstal, ale nemůžu, ráno máme trénink. Snad to vyjde příští týden," říkal Bolek.

Reklama

Související témata: