Hlavní obsah

Slavia rozstřílela Karvinou a sní o double. Mingazov stejně jako v derby rozproudil emoce

Praha

Už dvaadvacet zápasů bez prohry čítá spanilá jízda fotbalové Slavie, která naposledy ve středu vpodvečer doma ve čtvrtfinále Mol Cupu v gólové přestřelce skolila Karvinou 5:2 a dál živí naději na zisk premiérového double v novodobé historii českého fotbalu. Společně s Pražany jsou v semifinále Zlín, Mladá Boleslav a Opava.

Slavia postoupila do pohárového semifináleVideo: Sport.cz

 
Článek

„Máme cíl vyhrát ligu i pohár, takže teď jsme zase o krok blíže splnění našeho úkolu," lebedil si záložník Slavie Jasmin Ščuk. „Jsme ve hře a uděláme maximum, abychom ovládli obě soutěže," ujistil trenér vítězů Jaroslav Šilhavý.

„Hlavní je získat alespoň jednu trofej. V poháru je cesta snadnější, protože k celkovému triumfu už zbývají jen dva zápasy. Ale pochopitelně vnímáme, že velmi dobře jsou rozehrané obě soutěže," přemítal brankář Pražanů Přemysl Kovář, který nastoupil k prvnímu soutěžnímu zápasu v dresu Slavie.

„Je neuvěřitelné, že na mě šla jediná kloudná střela a já jsem dvakrát inkasoval," kroutil hlavou Kovář v připomínce faktu, že jednou jej překonal spoluhráč Lüftner a další vyložené šance Karviné končily buď nepřesnou střelou nebo je zablokovali obětaví borci Slavie. „Moc jsem klukům nepomohl. Snad dostanu šanci ještě v budoucnosti, abych ukázal, že mohu být týmu prospěšný," vykládal Kovář po utkání, které sledovalo v Edenu 4438 diváků.

„Zápas nebyl zase tak jednoznačný. Pětapadesát minut jsme nehráli podle našich představ," říkal Ščuk, jenž si připsal první gól v dresu Slavie. „Hodně si první trefy cením. Snažím se v každém tréninku pracovat naplno a gól mi dodá ještě další sebevědomí do finiše ligového jara," přemítal Ščuk po triumfu nad Karvinou, pro níž šlo o čtvrtou prohru v řadě.

„Udělali jsme víc chyb v obraně. Klíčové byly naše nevyužité šance v okamžiku, kdy jsme dokázali v druhé půli korigovat na rozdíl jediného gólu. Šlo o pasáž, kdy jsme hráli velmi slušně," přemítal trenér Karviné Jozef Weber.

„Výsledek je pro nás krutý, ale je pozitivní, že jsme se dostali až do čtvrtfinále. Ze tří letošních vzájemných konfrontací jde o nejhorší výkon. Nebyli jsme totiž kompaktní a umožnili Slavii mnoho ofenzivních akcí. Navíc ve srovnání s námi má soupeř širší kádr, což se projevilo pozitivně na jeho hře. Domácí byli svěžejší. Upřímně jsem nečekal tolik změn, když hrají ligový duel až v sobotu," říkal Weber a odsoudil chování Mingazova před pátým gólem.

Domácí záložník totiž nebral ohled na Janečku ležícího u středové čáry a pokračoval v akci, po níž Bořil skóroval. „Šlo o absolutně nesportovní chování. Zahraniční hráči by do českých týmů měli přinášet určitou nadstavbu, ale tohle... Kritizoval bych takové chování i u vlastních hráčů," zlobil se Weber a připomínal Mingazovův prohřešek z derby pražských S, kdy záložník Slavie nafilmoval pokutový kop, z něhož Slavia vyrovnala.

Pranic nebylo Mingazovovi platné, že chtěl lavičce poražených bezprostředně po gólu své jednání vysvětlit. „Od takového hráče nic slyšet nechci," vysvětloval Weber, proč se záložníkem nekomunikoval.

„Myslím, že Mingazov hráče za sebou neviděl. Já stál vedle asistenta rozhodčího a ten sám říkal, že hra se nebude přerušovat, protože nejde o vážné zranění. Pravděpodobně, kdyby Mingazov ležícího soupeře viděl, hru by přerušil. Nezaslouží si, aby ho někdo pranýřoval," hájil záložníka Šilhavý.

Reklama

Související témata: