Hlavní obsah

Dva góly z jedné střely, to je vážně rarita, kroutil hlavou po vítězné premiéře brankář Slavie

Praha

Premiéra v novém dresu měla daleko k ideálu. Přesto mohl být brankář Slavie Přemysl Kovář po čtvrtfinálové konfrontaci v Mol Cupu s Karvinou spokojený. Po zimním přestupu do klubu z Edenu teprve ve středu dostal od trenéra Šilhavého důvěru v základní sestavě a po devadesáti minutách si mohl užít radost z triumfu 5:2 garantující postup do semifinále.

Přemysl KovářVideo: Sport.cz

 
Článek

„V jednatřiceti už mě nervozita nepřepadla. Chtěl jsem si zápas užít. Ale šla na mě jediná střela a inkasoval jsem dva góly, což se vážně moc nevidí," krčil rameny Kovář, když si promítal devadesát minut středečního duelu.

Nejprve jej pokořil Wágner po parádní kombinaci Karviné. „Propadli jsme po autovém vhazování, vůbec jsme nepokryli protihráče, kteří našimi řadami projeli jako nůž máslem," věděl Kovář, že hned první ofenzivní výpad soupeře Slavia nezvládla.

Když pak získala dvoubrankové vedení, nasměroval míč za Kovářova záda spoluhráč Lüftner. „Asi si chtěl míč přebrat," krčil rameny Kovář nad vlastním gólem. „Moc jsem klukům nepomohl, ale postoupili jsme a věřím, že příště budu mít více štěstí," doufal Kovář, že jeho středeční představení s Karvinou nebylo jedinou epizodou v průběhu jara.

V ligových duelech však dává trenér Slavie Jaroslav Šilhavý mezi tyčemi přednost Jiřímu Pavlenkovi. „Moc velká šance si zachytat ligu není. Ale vyhráváme a klukům se daří. Věřím v pokračování vítězné vlny. V přípravě se snažím pomoci Jirkovi, aby šel výkony nahoru," ujišťoval Kovář, že roli dvojky, kterou zažívá po dlouhé době, zvládá bez problémů.

„Myslím, že všichni náhradníci zůstáváme pozitivní. Pokud by to mělo být jinak, šlo by o špatný signál směrem do kabiny. Makáme na sto procent a čekáme, zda na nás trenér ukáže," přesvědčoval Kovář.

Netušil, zda alespoň v semifinále domácího poháru dostane šanci. „Byl bych pochopitelně rád, ale žádnou dohodu s trenérem nemáme. Pro všechny kluky z lavičky byl start ve čtvrtfinále odměnou. Bylo by zadostiučiněním, kdybychom měli příležitost dotáhnout Slavii až na vrchol," říkal Kovář. „Je velmi pravděpodobné, že Přemek dostane šanci i v dalším kole," připustil trenér Jaroslav Šilhavý, že post brankáře bude mít v semifinále stejné obsazení jako při středeční bitvě s Karvinou.

Kovář se tak může těšit, že aktivně přispěje v boji o naplnění snu v podobě zisku double: „Máme sezónu dobře rozehranou na dvou frontách. A alespoň jednu trofej chceme."

Reklama

Související témata: