Hlavní obsah

Zlín je pro sešívané nebližší pohárovou překážkou k mistrovskému double

Aktualizováno

Hlavně chtěli hrát doma, což se jim splnilo. Fotbalisté pražské Slavie nadále usilují o mistrovský double a los jim pro semifinále MOL Cupu přisoudil Zlín. Obhájce trofeje Mladá Boleslav pak ve druhé dvojici doma přivítá druholigovou Opavu. Úřední hrací termín semifinále je 26. dubna. Vítěz poháru, jehož finále se uskuteční 17. května na dosud neurčeném stadiónu, se kvalifikuje do třetího předkola Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Útočník Slavie Milan Škoda v souboji se zlínskou obranou.

Článek

Hlavně hrát doma a necestovat na Moravu. Přání se sešívaným splnilo. „Nebyli jsme úplně jednotní, na koho chceme narazit. Trenér Šilhavý ale bude spokojený, protože pro něj bylo hlavní hrát doma," usmívá se Jiří Vrba, generální sekretář Slavie.

„Asi každý chtěl mít výhodu domácího prostředí a my musíme zase ven... Trochu komplikace a těžký los, ale jdeme do toho! Chceme Slavii situaci minimálně znepříjemnit," avizuje internacionál Zdeněk Grygera, sportovní manažer Zlína.

Double, to je pro sešívané stále lákavý cíl. „Motivace to samozřejmě je. Zisk poháru je jedním z našich cílů, k jehož splnění zbývají ještě dva kroky. V lize máme před sebou ještě sedm kol a situaci nemáme zcela ve svých rukou, ale uděláme všechno, abychom byli na obou frontách úspěšní," ujišťuje Vrba.

Naopak Ševcům se po skvělém podzimu přestalo na jaře dařit. „Pohár je proto možností, jak můžeme nevydařené jaro napravit," souhlasí Grygera. Jeho tým na podzim v lize v Edenu remizoval 2:2.

Bolce vyšel ideální scénář

Hrát doma s Opavou, to byl pro všechny tři prvoligové týmy před losem ideální scénář. Naplnil se obhájci trofeje.

„Jsme spokojení. Chceme znovu do finále, které je pak loterií. Opavu rozhodně nepodceňujeme, vždyť už vyřadila tři prvoligové týmy. Ve druhé lize se jí daří a je stále ve hře o postup do nejvyšší soutěže," upozorňuje Vladimír Rosenberger, sekretář Mladé Boleslavi.

„Měl jsem jediný úkol. Abychom hráli doma, což se nesplnilo... Tři prvoligové soupeře jsme už vyřadili a budeme se snažit, aby ani obhájce neměl semifinále jednoduché," slibuje Zdeněk Pospěch, zkušený kapitán Opavy.

Los semifinále fotbalového MOL Cupu (hraje se 26. dubna):
Slavia Praha - Fastav Zlín,
FK Mladá Boleslav - SFC Opava.

Reklama