Hlavní obsah

Lístky na finále poháru zmizely, Opava dostala víc. My jsme žádné nezabavili, tvrdí FAČR

Bude vyprodáno, lístky šly na dračku, o kulisu bude mít olomoucké finále MOL Cupu mezi Opavou a Zlínem (17. května, 17:30) postaráno. Ve Zlíně vstupenky zmizely z trhu bleskově, v Opavě se prodává postupně. A také svižně.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Hráči Zlína překvapili v Edenu, vyřadili Slavii.

Článek

Nejde jen o domácí trofej, ale i o účast v Evropské lize. Možná rovnou ve skupinové fázi. Pomohlo by tomu případné vítězství Manchesteru United v tomto ročníku EL v kombinaci s jeho umístěním v Premier League. Teď je šestý, to vítěz MOL Cupu potřebuje... Půjde opravdu o hodně.

Zlín uvolnil lístky na finále pro fanoušky najednou a ve středu po poledni všechny zmizely. ne na všechny se dostalo. „Vyprodáno, termíny dalších předprodejů zrušeny," hlásí zlínský klubový web. Vyřízeno vše bylo za zhruba tři hodiny.

V Opavě je to na jednu stranu jinak, na druhou vlastně úplně stejně. Po předprodeji pro permanentkáře následovala další vlna. A už je také vyprodáno.

Kapacita olomouckého Androva stadiónu byla pro finále snížena na 11 329 míst. Kluby však nedostaly k dispozici stejný počet vstupenek. Proč? "Stadión není v tomto směru ideálně projektován, a tak bylo rozhodnuto, že domácímu týmu, tj. Opavě, se přidělí celá severní tribuna (tj. 3850 míst). Celkem opavský klub dostal nakonec pro své potřeby 4280 vstupenek, ten zlínský 3410," píše na svém webu Fotbalová asociace ČR.

Vnímala kritické připomínky ze Zlína a reagovala „Rozhodně není pravda, že by FAČR jakékoliv lístky určené pro kluby zabavila pro svoji potřebu."

Podle svého vyjádření se ještě pokusí několik stovek lístků z rezerv uvolnit právě pro fanoušky Zlína.

Finále měl původně hostit pražský Eden, kde sídlí Slavia. Zlín i Opava však projevily zájem hrát blíže svým fanouškům a bylo jim vyhověno.

Reklama

Související témata: