Hlavní obsah

Nikdo o něho neměl zájem, teď vystavil nechtěný Bartolomeu Zlínu jízdenku do Evropy

Ve Znojmě mu moc příležitostí nedávali, za celý podzim se na hřišti ojevil jen dvakrát na celých 90 minut, a proto ho vrátili zpátky do Zlína. Pro jarní část druhé ligy už neměli o hostování třiadvacetiletého záložníka s angolskými kořeny Roberta Bartolomeua zájem. „Nebyli sami. Ani do žádného jiného klub z druhé ligy jsme našeho odchovance neudali,“ přiznával kouč Bohumil Páník, že vlastně neměl zbytí a musel si ho ve Zlíně nechat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Bartolome dal ve finále životní gól.

Článek
Fotogalerie

Fanoušci slavili v centru Zlína triumf v MOL Cupu

Jádro zlínských fandů slaví po návratu z finále poháru

„Přitom šikovný je. Talentovaný také. Musel ale poslechnout a začít na sobě pracovat," charakterizoval svůj trumf, který vytáhl na pohárové finále s Opavou a ten se proměnil v eso. Vždyť dal vítězný gól a vystavil tak Zlínu jízdenku do pohárové Evropy.

Životní zásah

A kdyby jen to. V případě vítězství Manchesteru United nad amsterdamským Ajaxem ve finále Evropské ligy příští středu ve Stockholmu by mohlo jít dokonce o šek na garantovaných 70 miliónů korun.

„Však to také byla má životní trefa," přiznával Bartolomeu, jenž na sebe upozornil „velkým" gólem zatím jen jednou. To když přišel v 25. ligovém kole u vršovického Botiče na hřiště na poslední čtvrthodinu, ale i ta mu stačila, aby pečetil výhru Zlína nad Klokany.

„V Praze jsme makali jako tým, v pohárovém finále s Opavou také. Vyhráli jsme společně, proto se nepovažuji za hrdinu," odmítal Bartolomeu chválu, kterou ho zlínští fanoušci zahrnovali. „Prostě jsem poslechl trenéra. Říkal, že mám dobrou střelu, a proto mám zkoušet hodně střílet. Při gólové trefě jsem mířil k tyči, kterou by si měl brankář hlídat. Jenže on ji naštěstí nehlídal," líčil zásah, jímž nasměroval svůj tým k pohárovému vítězství a cestě do Evropy. Po změně stran mohl přidat i druhý, jenže trefil jen břevno.

Začal pracovat

„Ve Znojmě moc příležitostí nedostával, přesto mu hostování prospělo. A hlavně - dal si říct, pracoval na sobě a já mu stále opakoval, že jeho čas přijde. A skutečně přišel. Je to výborný, dynamický fotbalista schopný se prosadit i v osobních soubojích, takže finálový gól by mu měl pomoci i mentálně," myslí si Páník.

„Opravdu se mi vyplatilo, že jsem celé jaro tvrdě pracoval. Moc ligových zápasů jsem sice neodehrál, ale v posledních týdnech se vše otočilo. V lize jsem dvakrát nastoupil v základní sestavě, v poháru jsem rozhodl finále. Prostě zadostiučinění," uznával Bortolomeu, že měl trenér pravdu.

Věří Manchesteru

Teď ještě aby měli pravdu všichni ti, kteří věří Mourinhovým Rudým ďáblům. Jejich triumf ve finále Evropské ligy by Zlínu pomohl k přímé účasti v základní skupině příštího ročníku této soutěže.

„Už jsme se domlouvali, že budeme sledovat stockholmské finále společně a samozřejmě budeme fandit Manchesteru United. Z anglických mužstev je sice mým oblíbeným týmem Liverpool, ale jestliže Manchester vyhraje, přiřadím ho okamžitě k Reds. Vždyť zahrát si základní skupinu Evropské ligy by byla senzace. Museli bychom samozřejmě posílit současný kádr, i když myslím, že už teď máme dost silné mužstvo," vypadlo ze zlínského Bartolomeua.

Reklama

Související témata: