Hlavní obsah

Dotace snad budou, ale pokuta taky. Disciplinárka trestá FAČR za naháčovu exhibici

Praha
Aktualizováno

Český fotbal má naději, zase se může ucházet o ministerské dotace. Další mírné nepříjemnosti ovšem strahovské vedení neušlo. Disciplinární komise totiž potrestala Fotbalovou asociaci České republiky (FAČR) za porušení povinnosti pořadatele v utkání finále MOL Cupu mezi Opavou a Zlínem v Olomouci pokutou 75 tisíc korun. Důvodem je pronesení pyrotechniky a vniknutí nahatého diváka na hrací plochu.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Pořadatelé odvádějí polonahého fanouška, který během finále Opava - Zlín vběhl na hrací plochu v posledních minutách zápasu.

Článek
Fotogalerie

Exhibice polonahého příznivce Opavy, který se během zápasu prodral až na hřiště, nezůstala bez odezvy. A tradiční pronesení pyrotechniky také ne. Proto FAČR jako pořadatel finále v Olomouci zaplatí pokutu 75 tisíc korun.

„Disciplinární komise shledala, že v rámci finále MOL Cupu k objektivnímu porušení disciplinárního řádu došlo. Ale vzhledem k náročnosti utkání, které bylo zvládnuto dobře, se rozhodla udělit tresty na samé dolní hranici," vysvětluje Richard Baček, předseda disciplinárky.

Za chování svých fanoušků znovu zaplatí také kluby. Nejvíc Bohemians 1905. Klokani dostali pokutu 120 tisíc korun za výtržnosti fanoušků, pronesení pyrotechniky a pokřiky "Jude Slavie" ve vršovickém derby.

A další žebříček? Karviná se Spartou po 60 tisících za výtržnosti ve vzájemném duelu, Opava a Zlín po 50 tisících za nepřístojnosti v pohárovém finále.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.