Hlavní obsah

Zlín v premiéře Česko-slovenského superpoháru vyzve Slovan

Praha

Československý pohár má svého nástupce. Je jím Česko-slovenský superpohár. Poprvé od roku 1993, kdy se odehrálo poslední finále pohárové soutěže s velkou tradicí, se opět utkají vítězové národních fotbalových pohárů České republiky a Slovenska. Duel mezi FC Fastav Zlín a ŠK Slovan Bratislava bude 23. června hostit stadión v Uherském Hradišti.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Fotbalisté Zlína vyhráli v Olomouci domácí pohár MOL Cup.

Článek

Organizátoři věří, že půjde o začátek nové tradice. "Bezpochyby nás čeká nesmírně zajímavé utkání a prestižní česko-slovenská konfrontace. Uherské Hradiště jsme jako dějiště utkání vybrali záměrně, jeho stadión mají blízko fanoušci Zlína i Slovanu," avizuje Rudolf Řepka, generální sekretář FAČR.

Konkrétní podobu dostal projekt předloni, kdy se hlavním partnerem českého poháru stala společnost MOL, která pod názvem Slovnaft sponzoruje i pohár na Slovensku. Firma Superpohár zaštítí, a proto o něj nebudou hrát ligoví mistři obou zemí, ale vítězové pohárů.

"Z pohledu regiónu i Evropy jde o unikátní iniciativu, která navazuje na více než třicetiletou tradici Československého poháru, který skončil rozdělením bývalého státu. Atmosféra tehdejších zápasů byla neuvěřitelná. Jako skupina MOL jsme byli iniciátory myšlenky obnovení takových klání. Věříme, že Superpohár potěší všechny fanoušky a bude začátkem nové tradice," doufá Oszkár Világi, generální ředitel Slovnaftu.

Zlín před třemi týdny ovládl české pohárové finále díky výhře 1:0 nad Opavou, bratislavský Slovan se radoval poté, co zdolal Skalici 3:0. Nyní se držitelé trofejí popasují v prestižní česko-slovenské bitvě na domovském stadiónu 1. FC Slovácko.

Informace o prodeji vstupenek budou zveřejněny v nejbližších dnech.

Reklama

Související témata: