Hlavní obsah

Smrt Spartě! Slávistu Stocha může přijít chuligánská děkovačka pořádně draho

Praha
Aktualizováno

Finanční pokuta, zákaz startu až na čtyři týdny nebo výkon prospěšné činnosti. To je paleta trestů, která hrozí Miroslavu Stochovi. Disciplinární komise Ligové fotbalové asociace zahájila řízení se záložníkem Slavie kvůli urážlivému chování po středečním zápase domácího poháru MOL Cupu s Třincem. Slovenská letní posila Pražanů při závěrečné děkovačce s diváky v Edenu skandovala "Smrt Spartě!". Klub se svého hráče zastal.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Miroslav Stoch zdraví fanoušky.

Článek

Měl špatného našeptávače a nedal si pozor na pusu. Proto se bude zodpovídat.

Disciplinární komise zahájila řízení s Miroslavem Stochem kvůli možnému přečinu klasifikovanému jako "Pohoršující, urážlivé nebo ponižující chování". Záložník Slavie se ho měl dopustit v souvislosti s utkáním MOL Cupu Slavia - Třinec (5:1).

Tak praví prohlášení komise. Rozjařený Stoch, který se jako střídající hráč výrazně přičinil o obrat skóre z 0:1, po zápase slavil postup pod kotlem slávistických fanoušků a do megafonu mimo jiné hulákal "Smrt Spartě!".

Slovenský záložník paradoxně doplatil na neznalost textu tradiční děkovačky. Jeden z kotelníků mu našeptával ostřejší chuligánskou verzi. Šlo prý o stejného fanouška, jenž při utkání na Bohemians hodil zpět na hřiště dres Halila Altintopa.

Komise se bude případem zabývat až příští týden, protože Slavia již v úterý odlétá k utkání Evropské ligy do Astany.

Reklama