Hlavní obsah

Rekordman Siegl zrežíroval bitvu Sparty s Baníkem, Slavii poslal do Jihlavy

Praha
Aktualizováno

Sparta v krátká době přivítá na Letné dvakrát ostravský Baník. Nejprve v osmifinále MOL Cupu, pak v lize. Při losu na pražském Strahově o tom rozhodl internacionál a bývalý sparťan Horst Siegl, s 26 góly historicky nejlepší střelec Českého poháru. Lídr ligové soutěže Viktoria Plzeň si zahraje na domácím hřišti se Slováckem, Slavia pojede do Jihlavy. Úředním termínem zápasů je 25. říjen. Vítěz poháru bude mít jistý start v příštím ročníku Evropské ligy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský kapitán David Lafata se raduje z vyrovnávacího gólu proti Baníku Ostrava.

Článek

Nachystal svému bývalému klubu třeskutý duel. Sparta hraje s ostravským Baníkem ve 12. ligovém kole (zatím termín 28. října). Teď na stejného rivala narazí také v osmifinále poháru, jež má úřední termín 25. října...

„Jsem spokojený, že Sparta hraje doma. Na Baníku pro nás vždycky byla horká půda, nikdy jsme to tam neměli lehké," oddechl si bývalý sparťan Horst Siegl, který měl los v rukou.

Doma hraje také Plzeň, přivítá Slovácko. "Jsme spokojeni, protože hrajeme doma," pochvaluje si František Mysliveček, sportovní ředitel Viktorie.

Mistrovská Slavia pak pojede do Jihlavy. „Chtěli jsme spíš Spartu, ale druhé pražské S je také dobré. Lidé teď chodí víc na hokej, snad zase přijdou i na fotbal. Věřím, že Slavia nám dům naplní," usmívá se Josef Jinoch, sportovní manažer Vysočiny a odchovanec Slavie, kde ještě nedávno působil také jako funkcionář.

Los osmifinále MOL Cupu (25. října):
Plzeň - Slovácko,
Liberec - Karviná,
Jihlava - Slavia Praha,
Domažlice - Mladá Boleslav,
Teplice - Hradec Králové,
Vlašim - Zlín,
Sparta Praha - Baník Ostrava,
Sigma Olomouc - Jablonec.

Obhájce trofeje pojede do Vlašimi

Do podobné pozice se dostal také Pavel Krmaš, bývalý hráč Teplic a nyní sportovní manažer druholigového Hradce Králové. Votroci nastoupí právě na Stínadlech.

„Pro mě půjde o specifický zápas... Za Teplice jsem hrál tři a půl roku a byla to krásná léta, za něž moc děkuji. Pohárové utkání vezmeme jako revanš za jarní hladkou porážku v lize," avizuje Krmaš.

Obhájce trofeje Zlín nastoupí na hřišti druholigové Vlašimi. „Jsme spokojení, budeme favoritem. Akorát bychom vzhledem k našemu nabitému programu raději hráli doma. V poháru chceme zase dojít co nejdál, vždyť díky němu teď prožíváme krásnou pohádku," poukazuje internacionál a manažer klubu Zdeněk Grygera na start Zlína v Evropské lize.

Jablonec zamíří do Olomouce, Karviná do Liberce a Domažlice, jediný neprofesionální klub ze všech osmifinalistů, doma přivítají Mladou Boleslav.

Reklama