Hlavní obsah

Olomouc - Jablonec 3:4Jablonec v poháru přestřílel překvapení nejvyšší soutěže. Druholigový soupeř vyřadil Teplice

Aktualizováno

Fotbalisté Jablonce postoupili do čtvrtfinále domácího poháru. Svěřenci Zdeňka Kluckého v dramatickém osmifinále MOL Cupu zvítězili v Olomouci 4:3, po dvou gólech vítězů vstřelili Vojtěch Kubista a Stanislav Tecl. V dalším utkání druholigový Hradec vyhrál v Teplicích 3:2. Skončilo tak už pět celků z nejvyšší soutěže. V předchozích kolech vypadly týmy Brna, Bohemians 1905 a Dukly.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Stanislav Tecl z Jablonce a Roman Polom z Olomouce.

Článek

Souboj třetího s šestým týmem první ligy, které spolu před 10 dny hrály 0:0, začal lépe Jablonec. Masopusta ještě ve velké šanci vychytal Reichl, ale v deváté minutě už olomoucký brankář inkasoval po Kubistově hlavičce.

Domácí, kteří jsou překvapením ligy, vyrovnali hru a ve 21. minutě i skóre. Po Hálově přihrávce skóroval Plšek, který napravil svou předchozí nevyužitou příležitost. Jablonci mohl vrátit vedení Tecl, ale trefil břevno. Těsně před pauzou otočil skóre Hála, který hlavou šťastně překonal gólmana Bártu.

I do druhého poločasu vstoupili lépe Jablonečtí. Ve 47. minutě vyrovnal z dorážky Tecl a po čtyřech minutách vrátil Severočechům vedení přesnou střelou Kubista. V 56. minutě přidal čtvrtý gól hostů opět Tecl po individuální akci.

Nováčkovi nejvyšší soutěže vrátil naději v 79. minutě kontaktní brankou Chorý, ale víc už olomoucký tým nestihl. Hanáci prohráli poprvé po devíti soutěžních zápasech.

Tepličtí doma prohráli první soutěžní utkání v sezóně

V prvním poločase na Stínadlech poslal Hradec do vedení Igor Súkenník a v 54. minutě přidal druhou branku Jiří Miker. Na snížení Davida Vaněčka rychle odpověděl Jan Shejbal. Domácí v nastavení už pouze snížili gólem Tomáše Vondráška.

Tepličtí si na začátku vypracovali dvě slibné šance, ránu Kroba však vytáhl Lindr nad břevno a hradecký brankář zblízka zastavil i Vošahlíkův pokus. Ve 30. minutě naopak udeřili z protiútoku "Votroci". Mudra přihrál Súkenníkovi a ten zakončil k tyči. Slovenský záložník mohl o chvíli později zvýšit, ale zblízka trefil jen gólmana Diviše.

Hostům se povedl nástup do druhého poločasu. Zaváhání obrany v 54. minutě potrestal Miker a sám před Divišem nezaváhal. Severočeši snížili už za tři minuty, když se střídající Vaněček hlavou prosadil proti bývalému mužstvu. Radost teplických fanoušků však vydržela pouhé dvě minuty, než se Shejbal blýskl povedenou ranou pod břevno.

Domácí v závěru Hradec zatlačili a po několika nevyužitých příležitostech v první minutě nastavení snížil z dorážky nepokrytý Vondrášek. Víc už ale Tepličtí nestihli a na svém stadionu prohráli první soutěžní utkání v sezóně. Východočeši si vybojovali čtvrtfinále poháru, i když ve druhé lize nevyhráli pětkrát za sebou a jsou až na osmém místě.

Osmifinále MOL Cupu, českého fotbalového poháru:
Sigma Olomouc - FK Jablonec 3:4 (2:1)
Branky: 21. Plšek, 45. Hála, 79. Chorý - 9. a 51. Kubista, 47. a 56. Tecl. Rozhodčí: Marek - Dobrovolný, Pospíšil. ŽK: Plšek, Chorý - Považenec, Hübschman, Doležal. Diváci: 2158.
Olomouc: Reichl - Sladký, Radakovič, Polom (62. Jemelka), Vepřek - Moulis, Obročník (70. Zahradníček), Hála (62. Falta) - Plšek, Texl - Chorý. Trenér: Jílek.
Jablonec: Bárta - Jankovič, Kysela, Hübschman, Hanousek (31. Jovovič) - Kubista - Masopust, Považanec (87. Kouřil), Trávník, Zelený - Tecl (69. Doležal). Trenér: Klucký.
FK Teplice - FC Hradec Králové 2:3 (0:1)
Branky: 57. Vaněček, 90.+1 Vondrášek - 30. Súkenník, 54. Miker, 59. Shejbal. Rozhodčí: Matějček - Melichar, Fišer. ŽK: Kučera (Teplice). Diváci: 1123.
Teplice: Diviš - Vondrášek, Král, Jeřábek, Krob - Soungole, Kučera - Vošahlík (55. Vaněček), Suchan (46. Trubač), Urma (68. Šup) - Červenka. Trenér: Šmejkal.
Hradec: Lindr - Trávníček, Nosek, Bederka, Mudra - Shejbal (73. Pajer), Súkenník, Zorvan, Jirsák, Krátký (85. Martan) - Miker (70. Šípek). Trenér: Havlíček.

Reklama