Hlavní obsah

Se Spartou se dá v pohodě hrát, libuje si po senzaci exslávista a kapitán Baníku

Přijeli na Letnou jako outsider, vždyť jako nováček soutěže jsou v tabulce třetí od konce. V poháru ale žádné ligové pořádky neplatí. Fotbalisté ostravského Baníku se právě v Praze zvedli a v osmifinále MOL Cupu favorizovanou Spartu po penaltovém rozstřelu vyřadili. „Cítili jsme, že se dá se Spartou úplně v pohodě hrát,“ pochvaluje si záložník Robert Hrubý (23), který dal úvodní gól, v rozstřelu penaltu proměnil a s kapitánskou páskou na rukávu dovedl svůj tým k překvapivému postupu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Robert Hrubý z Baníku Ostrava oslavuje gól na 1:0 během pohárového utkání na Spartě.

Článek
Fotogalerie

Kolik potupy ještě budeme muset v éře italského kouče Stramaccioniho snést, bědují fanoušci Sparty. Další sůl do jejich čerstvých ran jim přisypal právě Baník, ke všemu ještě vedený odchovancem Slavie!

„Postup přes Spartu je pro mě trošku víc. Hrál jsem za Slavii, teď za Baník, což jsou její největší rivalové. O to víc mě úspěch těší," usmívá se mladý záložník Robert Hrubý.

Ostravský tým má v lize problémů nad hlavu, figuruje pouze bod nad sestupovým propadlištěm. Na favorita ovšem vyrukoval uvolněný a sám musel být překvapený, kolik volnosti na Letné dostal.

„Cítili jsme, že se dá se Spartou úplně v pohodě hrát. Nejsou teď v lehké situaci a my jsme je nechtěli nechat, aby se zvedli," netají Hrubý, jak teď soupeři na mátožný tým v rudých dresech pohlížejí.

Postup je vítězstvím vůle, odveta už v neděli

Baník dvakrát ztratil vedení, postup je pro něj vítězstvím vůle. „Určitě. Kluky chytaly křeče, já už jsem toho taky měl dost. Ale vydrželi jsme do penalt, které jsme zvládli," pochvaluje si.

V rozstřelu byl Baník pod menším tlakem, takže na rozdíl od Néstora s Karavajevem všechny čtyři své pokusy proměnil.

„Cítil jsem, že penalty nahrávají nám. Sparta na tom není psychicky úplně nejlíp. Musí vyhrávat, což nám pomohlo," uvědomuje si Hrubý.

Hned v neděli dojde k pikantní odvetě. Baník nastoupí na Letné také v lize.

„Zápasy proti Spartě jsou speciální, s Baníkem ještě vyhecovanější. Doufám, že se nám všechno podaří přenést do neděle a odmakáme zápas jako v poháru. Klobouk dolů před klukama, co na hřišti předváděli," plánuje Hrubý.

Reklama

Související témata: