Hlavní obsah

Dal jsem hodně kuriózních gólů, ale takový ještě ne, smál se po přestřelce liberecký specialista na MOL Cup

Liberec

Do konce osmifinále MOL Cupu mezi Libercem a Karvinou chybělo šest minut, Severočeši na svém stadiónu prohrávali 1:2 a byli blízko překvapivému vyřazení. V 84. minutě však na 2:2 vyrovnal specialista na domácí pohár Matěj Pulkrab, druhý gól přidal v prodloužení a Slovan se nakonec po výhře 5:3 stal sedmým čtvrtfinalistou.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Liberečtí se radují z gólu v pohárovém osmifinále s Karvinou.

Článek

Je to velká úleva?

„Obrovská! Chceme postupovat dál, protože soutěž má zajímavý konec v podobě Evropy, takže to byla obrovská úleva. Celou druhou půli jsme sice neměli žádné stoprocentní šance, ale viděl jsem, že jsme Karvinou zatlačili a drželi jsme míč. Když to tam padlo, tak se mi opravdu ulevilo. Ještě jsem věřil, že můžeme dát do konce základní hrací doby jeden gól a zvládnout to bez prodloužení."

Můžeme tak říci, že postup jste zachránil vy, že?

„To bych neřekl, byl jsem na konci akce a z metru jsem to dal do prázdné brány. Myslím, že jsme to zvládli výborně. Začali jsme výborně a kdybychom přidali druhý gól, tak to dohrajeme úplně v klidu. Bohužel jsme po hloupých chybách dostali dva góly. Druhý poločas jsme byli hodně na balonu a věřil jsem, že nějaký gól tam dotlačíme, což se nakonec podařilo a naštěstí jsme v prodloužení nepřipustili nějakou zápletku, dali dva rychlé góly a dohráli to v klidu."

Vyrovnávací gól byl trochu krkolomný, čím jste ho do branky dotlačil?

„Hlavou. Ležel jsem na zemi, odstrčil jsem se od břicha a ze země jsem zakončoval hlavou. Dal jsem hodně kuriózních gólů, ale takový ještě ne, to se mi ještě nestalo." (culí se)

Byla to již vaše pátá trefa v MOL Cupu v této sezoně, patříte k nejlepším střelcům v soutěži. Jste specialistou na domácí pohár?

(usměje se) „Doufám, že budu specialista na všechny soutěže, ve kterých budu hrát! Ale je to příjemné. Pamatuji si, že i v loni v MOL Cupu jsem za Spartu dal v každém zápasu gól, takže mi asi tahle soutěž vyhovuje."

Za Liberec jste se letos také trefil pokaždé ze tří zápasů, vyrovnávací gól na 2:2 byl však nejdůležitější, souhlasíte?

„Určitě, ale i v Hodoníně (3. kolo MOL Cupu, 0:4 po prodloužení, pozn. red.) jsem dával na 1:0 a i když se to nezdá, jelikož to skončilo 4:0, taky jsme se tam na první gól natrápili. Jsem rád, že to pomůže týmu a že když tam s tím jdu, že se to povede."

V Hodoníně jste nasázeli v prodloužení čtyři branky, Karviné tři. Čím to, že vám prodloužení tak jdou?

„Máme výhodu v tom, že máme hodně naběháno, což je vidět v každém kole v lize. Naši hráči, neříkám tedy, že zrovna já, ale skoro všichni ostatní vedou v lize nějaké běžecké statistiky. Myslím, že bylo vidět, že jsme měli více sil než Karviná."

Reklama