Hlavní obsah

Favorité nezaváhali, Slavia i Jablonec v MOL Cupu postupují. Chramosta nahání Siegla

mm, rjmSport.cz
Aktualizováno

Využili výhody domácího prostředí, potvrdili pozici favoritů a slaví postup. Fotbalisté Slavie a Jablonce jsou prvními semifinalisty MOL Cupu, tuzemské pohárové soutěže. Pražané v Edenu zvítězili nad Libercem 2:0, Jablonečtí porazili 3:1 Slovácko. Zbylá dvě čtvrtfinále Mladá Boleslav - Ostrava a Hradec Králové - Zlín se měla hrát už před týdnem, ale kvůli nezpůsobilým terénům byla odložena na příští středu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Slávista Milan Škoda jásá poté, co v 1. půli čtvrtfinálového duelu MOL Cupu proti Liberci otevřel skóre z penalty.

Článek
Fotogalerie

Slavia a Liberec na dálku bojují o pohárové příčky v lize, na pohárové úrovni byli úspěšnější sešívaní, k nimž vedle kouče Jindřicha Trpišovského v zimě přišli z Liberce i sportovní ředitel Jan Nezmar, brankář Ondřej Kolář a obránce Ondřej Kúdela.

Jako první se sice v Edenu radovali hosté poté, co se v pokutovém území prosadil Pulkrab, ale rozhodčí gól neuznal, protože si podle jeho názoru liberecký útočník pomohl v souboji faulem. Skóre tedy otevřel domácí kanonýr Milan Škoda z penalty nařízené po nedovoleném zákroku Kačaraby na unikajícího Hromadu.

O deset minut později Severočeši neuhlídali hlavičkujícího Frydrycha a bylo v podstatě rozhodnuto. Slávisté po změně stran eliminovali všechny útočné snahy hostí a nedovolili jim utkání zdramatizovat, naopak v samém závěru zápasu ještě mohl přidat třetí úspěch pražského týmu Souček.

Jablonec po zimním návratu trenéra Petra Rady na jaře vyhrál všechny tři ligové zápasy a formu potvrdil i v poháru. Ve čtvrtfinále MOL Cupu porazil Slovácko brankami Považance, Doležala a Chramosty a posledně jmenovanému už chybí jen tři trefy k tomu, aby dorovnal střelecký pohárový rekord Horsta Siegla (26 branek). Severočeši potvrdili, že se jim proti Slovácku daří, prohráli s ním jediný z posledních dvanácti ligových duelů.

Čtvrtfinále MOL Cupu, českého fotbalového poháru:
Jablonec - Slovácko 3:1
Branky: 24. Považanec, 63. Doležal, 76. Chramosta - 67. Kubala.
Slavia - Liberec 2:0
Branky: 25. M. Škoda (z pen.), 35. Frydrych

Reklama