Hlavní obsah

Postup a hostina v exliberecké režii. Sešívaní se budou cpát několik dnů

Favorit splnil svou roli a mašíruje dál. Fotbalisté pražské Slavie porazili ve čtvrtfinále MOL Cupu liberecký Slovan 2:0 a po Jablonci se stali druhým semifinalistou domácího poháru. Trenérovi sešívaných Jindřichu Trpišovskému tak vyšel souboj s bývalým klubem, z něhož v zimě do Slavie zamířil. A po jeho boku i řada dalších...

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Brankář Slavie Praha Ondřej Kolář (vlevo) a liberecký útočník Wesley Da Silva po utkání čtvrtfinále MOL Cupu.

Článek
Fotogalerie

Liberecká enkláva v sešívaných barvách prestižní duel hodně prožívala. „Zvláštní zápas, ještě nikdy jsem proti svému bývalému klubu nehrál. Žiju tam, mám tam celou rodinu," líčí obránce Lukáš Pokorný.

„Jak říká, opravdu zvláštní zápas. Mám radost, že jsme už v semifinále. Na druhou stranu si uvědomuji, že jsme rozesmutněli spoustu lidí, se kterými jsem v Liberci něco zažil," přizvukuje trenér Jindřich Trpišovský.

„Jsem odchovanec Liberce a se Slovanem jsem do čtvrtfinále postoupil... Když jsem viděl v rohu stadiónu jeho fanoušky, vzpomněl jsem si taky, jak jsme tady na podzim vyhráli v lize a slavili s nimi. Teď už jsem ale ve Slavii," přidává své dojmy brankář Ondřej Kolář.

Noste na stůl, pardálové...!

V kabině sešívaných je šest hráčů, kteří Libercem prošli. Ostatní spoluhráči se teď na jejich účet pomějí. „Všichni exliberečáci jsme slíbili v případě postupu přinést nějaké dobroty. Kuřata nebo sushi. A protože takových je nás tady docela dost, budeme mít zásoby na několik dnů," kření se Kolář.

Aby nebylo pikantérií málo, Liberec je nadále do jisté míry mužstvem odložených sparťanů. Letnou prošlo sedm jeho hráčů i trenéři. Tentokrát však jejich zvýšená motivace proti Slavii nestačila. „Byli jsme s prominutím zesr..., hlavně v první půli. Když úvodní Pulkrabův gól neplatil, Škodova proměněná penalta nás položila," láteří sparťanský odchovanec Ondřej Karafiát.

Slavia je každopádně největším favoritem pohárové soutěže. Ze semifinalistů bude nejvýše postaveným týmem v ligové tabulce. „Na tabulku bych nehleděl, v lize může každý porazit každého. Důležité bude, kdo v semifinále nastoupí doma," poukazuje Trpišovský.

Reklama