Hlavní obsah

Zničit Jablonec stejně jako Plzeň je plán Slavie, která šestnáct let čeká na pohárový triumf

Titul už s největší pravděpodobností neobhájí. Přesto nechtějí fotbalisté Slavie končit sezónu bez trofeje. I proto upínají maximální pozornost k vyvrcholení tuzemské pohárové soutěže. Ve finále MOL Cupu vyzvou svěřenci trenéra Jindřicha Trpišovského ve středu Jablonec (od 20:15, vysílá ČT Sport, podrobná on-line reportáž na Sport.cz). A doufají, že stejně jako složili na lopatky v sobotu ligového lídra z Plzně, poradí si na hřišti v Mladé Boleslavi i se Severočechy.

Slávisté mají už od soboty jasno. Ve finále MOL Cupu předvést stejný výkon jako v lize proti PlzniVideo: Sport.cz

 
Článek

„Proti Plzni jsme si dokázali, že s naším fotbalem můžeme být úspěšní a porazit kohokoliv," přemítal při vidině finálové bitvy útočník Slavie Stanislav Tecl, který měl klíčový podíl na triumfu nad Plzní.

„Sesadit Viktorii z prvního místa už asi nesvedeme. Jsou příliš zkušení, aby si nechali první místo vzít. Proto se musíme koncentrovat na dva jiné úkoly. Jeden z nich je triumf v pohárové soutěži. Já nepochybuji, že zopakujeme náš výkon ze soboty a budeme úspěšní," říkal sedmadvacetiletý útočník, jenž ještě na podzim sázel góly za Jablonec, jemuž vítěznými trefami s Žižkovem a následně proti Olomouci pomohl do čtvrtfinále.

„Vidina trofeje bude stejným hnacím motorem jako hrozba, že by Plzeň slavila mistrovský titul na našem stadiónu," doufal trenér Slavie Jindřich Trpišovský před středečním vyvrcholením pohárové soutěže. „Zisk trofeje je pro mě úplně největší meta, které je možno ve fotbale dosáhnout. Každý děláme tenhle sport kvůli velkým výhrám. Nyní jsme jen krok od cíle," burcoval tým Trpišovský.

Sice se může pochlubit dvěma postupy s Libercem do základní skupiny Evropské ligy, ale ve srovnání s většinou současných svěřenců neslavil mistrovský titul ani triumf v jiné týmové soutěži.

„Jsem přesvědčený, že nejen pro mě, ale i pro hráče není větší motivace než sezónu vyšperkovat trofejí. Hlavní je, abychom se připravili mentálně, výkonnostně a běžecky stejně jako proti Plzni," přemítal trenér Slavie, která hrála finále tuzemského poháru třikrát v historii a pokaždé odcházela jako vítěz. Poslední triumf je však starý šestnáct let.

Kdo se stane vítězem letošního ročníku MOL Cupu?
Slavia Praha
66,7 %
FK Jablonec
33,3 %
Celkem hlasovalo 2040 čtenářů.

Reklama