Hlavní obsah

Slavia nalezla Faktor X. Na dresu nosí jmenovku Tecl

Praha

Ze záskoku klenotem. Nebýt zranění Mešanoviče, seděl by Stanislav Tecl při středečním finále fotbalového MOL Cupu na tribuně. Nejspíš by držel palce Jablonci, za který by kvůli hostování ze Slavie nemohl nastoupit. A nestal by se hrdinou zápasu, ve kterém dvěma góly přivál červenobílým triumf (3:1). Jenže sešívaní si ho v zimě stáhli, z původního záskoku je terno. Tecl je teď pro Pražany klíčovým útočníkem, na lavičku odsunul i kanonýra Milana Škodu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Stanislav Tecl ze Slavie Praha během finále MOL Cupu.

Článek

„Standa hraje výborně, dává góly. Není vůbec jednoduché určit hráče, kteří finále hrát nebudou. Ale je snazší říkat to těm, kteří dají bokem osobní ambice. Z Milana cítím, jak mu na Slavii záleží," řekl kouč Jindřich Trpišovský.

Tecl si po zimním návratu připisoval starty po minutách, v posledních týdnech ale září. O víkendu se gólem podílel na výhře v ligovém šlágru s Plzní (2:0), ve středu rozhodl o triumfu v domácím poháru. „Standa si po Plzni nezasloužil nehrát," prohlásil Trpišovský.

„Když jsem v lednu přišel, nebylo to ideální. Nebyl jsem dobře připravený na fotbal, který chceme hrát. Chvilku mi trvalo, než jsem se přizpůsobil. Pomalu se zlepšuju. Mluvit o životní formě je ale příliš, povedly se mi dva zápasy. Byl bych nejradši, abych takové výkony podával pořád," podotkl Tecl.

V nedávném rozhovoru pro Právo si sportovní manažer Slavie Jan Nezmar posteskl, že týmu chybí pověstný Faktor X. Který by mu pomohl zvládat utkání, ve kterých se mu herně až tolik nedaří. Jako třeba doma proti Slovácku (0:0). Nyní vypadá, že ho nalezl. Na sešívaném dresu nosí jmenovku Tecl.

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články