Hlavní obsah

Nepoučitelný! Karius je zase pro smích, předvedl další šílenou hrubku

Liverpool/Praha

Byl všem pro smích. Většina liverpoolských fanoušků mu stále neodpustila, právě on má podle nich zásadní podíl na tom, že Reds kvůli jeho dvěma obřím hrubkám prohráli na konci května finále fotbalové Ligy mistrů s Realem Madrid. Vedení Liverpoolu však svého gólmana Lorise Kariuse podpořilo, rozhodlo se ho nezbavovat. Jenže pětadvacetiletý Němec na začátku přípravy na novou sezónu předvedl další obří hrubku...

Loris Karius se zase předvedl

 
Článek

Už když se Liverpool v sobotu připravoval na první přátelák před novým ročníkem na hřišti Chesteru, fanouškům neunikla Kariusova minela při rozcvičování, kdy mu míč po lehké střele prošel mezi nohama.

V úterý však přišlo další selhání v zápase proti Tranmere, týmu z páté nejvyšší anglické soutěže. Liverpool měl průběh zápasu pevně v rukách, po sedmdesáti minutách vedl 3:0 a nic nenasvědčovalo tomu, že by mohly přijít komplikace.

Jenže přišly. A velký podíl na nich měl právě Karius, jehož do klubu přivedl trenér Reds Jürgen Klopp před dvěma lety z Mohuče. Tranmere mělo k dispozici volný přímý kop ze zhruba dvaceti metrů. Střela mířila přesně doprostřed branky, Karius se ji rozhodl neboxovat, ale chytit.

Jenže míč mu vypadl a dobíhající Jonny Smith míč dorazil do branky a snížil. „Ano, mohl to chytit, i když to byla nepříjemná střela a nebylo jednoduché se s ní vypořádat. Ve svém životě jsem takových situací viděl nejmíň pět set, kdy se se balón odrazí (brankáři) od hrudi zpátky do hry," odmítl Klopp podrobit svého krajana kritice.

Klopp se krajana zastával

„Loris obdržel gól, ale nemůžeme po každé chybě zase rozjíždět nějaké příběhy. Chyby se stávají. Nemám je rád, vy je nemáte rádi, Loris je nemá rád. Ale prostě se stávají, tak pojďme dál a poučme se z nich," prosil charizmatický trenér přítomné novináře po utkání, které nakonec Liverpool vyhrál 3:2.

I jemu je ale jasné, že Karius po hrubicích ve finále Ligy mistrů ještě dlouho bude pod velkým tlakem médií i fanoušků. „Pravděpodobně to bude chvíli trvat, dokud neodchytá pár fantastických zápasů. Taková je situace a my ji nemůžeme změnit," tvrdil Klopp.

Sám si ale jistě uvědomuje, že brankářský post je největší slabinou jeho kádru. Rozhodne se tedy do 9. srpna, kdy v Premier League končí letní přestupní období, k posílení kádru? Nebo i pro příští sezónu vsadí na Kariuse?

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články