Hlavní obsah

Emery: Čech bude chybět dva až tři týdny

Aktualizováno

Lehl si na trávník a řekl si o střídání. Český brankář Petr Čech věděl, že utkání s Watfordem (2:0) pro něj skončilo. Fotbalista Arsenalu se krátce před koncem prvního poločasu při výkopu od brány zranil. Podle kouče londýnského celku Unaie Emeryho bude Čech kvůli zranění stehenního svalu chybět přibližně dva až tři týdny.

Foto: Profimedia.cz

Musím střídat, naznačuje lavičce Arsenalu zraněný brankář Petr Čech v ligovém duelu s Watfordem.

Článek

"Prdlo mi v zadním stehenním svalu. Věřím, že budu do tří týdnů zpátky," uvedl na svém webu Čech. "Petr bude chybět asi dva až tři týdny. Zítra se podrobí důkladnějšímu vyšetření. Do zranění předváděl dobrý výkon a jsem rád, že Leno na něj dokázal navázat," řekl po zápase kouč Arsenalu Unai Emery.

Čech před reprezentační přestávkou zřejmě nestihne zápas Evropské ligy v Karabachu ani ligové derby s Fulhamem. "V minulém zápase proti Evertonu a teď proti Watfordu jsem několikrát při centru zboural pár hráčů a tělo mi to asi vrátilo. Začal jsem vnímat, že sval není stoprocentní, ale nechtěl jsem jít z boje. Doufal jsem, že dohraju poločas a s doktory se poradíme, co dál," uvedl Čech.

"Pak jsem vykopnul a hned mi bylo jasné, že to nepůjde. V pondělí jdu na vyšetření, které napoví, jak dlouho mě zranění bude limitovat. Já doufám, že se vrátím rychle. Snad budu po říjnové reprezentační pauze zpátky," doplnil bývalý dlouholetý český reprezentant.

Čech musel kvůli zranění střídat také v únorovém zápase s Evertonem. Tehdy si přivodil po srážce s útočníkem Niassem problémy s lýtkem.

Reklama