Hlavní obsah

Leicester - Burnley 0:0Leicester uctil v domácím zápase tragicky zesnulého majitele, Tottenham zvládl derby

Londýn/Praha
Aktualizováno

Fotbalisté i fanoušci Leicesteru se před utkáním 12. kola anglické ligy s Burnley rozloučili s tragicky zesnulým majitelem klubu Vičajem Srivadtanaprapchou. Domácí hráči nastoupili na svém stadionu poprvé od nehody vrtulníku, při které thajský miliardář zemřel s dalšími čtyřmi lidmi. Zápas skončil bezbrankovou remízou.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

V Leicesteru uctili památku tragicky zesnulého majitele

 
Článek
Fotogalerie

Hráči i fanoušci uctili vzpomínku zesnulých minutou ticha a speciálními tričkami či šálami. Před zápasem se také konal pochod městem k místu pádu vrtulníku u stadionu, kromě tisíců klubových příznivců se ho zúčastnili i někteří hráči. V zápase se poté Leicester poprvé v sezoně střelecky neprosadil, proti Burnley mu nestačila ani výrazná převaha v počtu střel a držení míče.

Tottenham zvládl londýnské derby na hřišti Crystalu Palace 1:0, zápas rozhodl při svém teprve druhém ligovém startu v dresu "Kohoutů" stoper Foyth. Mladý Argentinec si připsal premiérový zásah v Premier League hlavou po rohovém kopu. Crystal Palace podlehl Tottenhamu výsledkem 0:1 už popáté v řadě, hosté se v tabulce bodově dotáhli na druhou Chelsea.

Cardiff porazil doma 2:1 Brighton a je mimo sestupové příčky, druhou výhru si připsal i Newcastle, jenž díky brankám Salomona Rondóna zvítězil 2:1 nad Bournemouthem.

Brighton poslal proti Cardiffu do vedení v 6. minutě kapitán Dunk, který si naběhl za obranu na Marchův centr z přímého kopu. Po necelé půlhodině hry ale vyrovnal třetím gólem v sezoně Paterson. V 34. minutě byl vyloučen po ostrém skluzu Stephens. Velšský celek zužitkoval dlouhou přesilovku až v poslední minutě řádné hrací doby, po obrovském závaru před brankou se jako poslední dostal k míči Bamba a zblízka překonal Ryana.

Druhou výhru za sebou zařídil prvními ligovými góly v dresu "Strak" útočník Rondón. Venezuelský reprezentant otevřel skóre v 7. minutě a ještě do poločasu zvýšil hlavou po Kenedyho centru. V jednom zápase Premier League dal dva góly podruhé v kariéře. Newcastle se díky zisku sedmi bodů z posledních tří utkání dostal mimo sestupové příčky na 14. místo.

Anglická fotbalová liga - 12. kolo:
Cardiff - Brighton 2:1 (28. Paterson, 90. Bamba - 6. Dunk)
Huddersfield - West Ham United 1:1 (6. Pritchard - 74. Anderson)
Leicester - Burnley 0:0
Newcastle - Bournemouth 2:1 (7. a 40. Rondón - 45.+6 Lerma)
Southampton - Watford 1:1 (20. Gabbiadini - 82. Holebas)
Crystal Palace - Tottenham 0:1 (66. Foyth).

Reklama

Související témata: