Hlavní obsah

Nejhorší minela v historii Premier League? Anglie se vysmívá neuvěřitelně zahozené šanci

Burnley/Praha

Jak to, že to nebyl gól? divila se v pondělí večer celá fotbalová Anglie. Obránce Newcastlu Matt Ritchie totiž právě předvedl něco, o čemž ostrovní tisk píše jako o jedné z nejhorších minel v historii Premier League.

Foto: Peter Powell, Reuters

Fotbalista Fotbalista Newcastlu Matt Ritchie spolu s koučem Rafaelem Benítezem po utkání v Burnley.

Článek

V 50. minutě utkání v Burnley dostal ideální přihrávku před prázdnou bránu. Za stavu 2:1 pro svůj tým měl stoprocentní šanci na to zápas rozhodnout, jenže zhruba ze dvou metrů k úžasu všech nepochopitelně minul.

Ještě, než pořádně dokončil svůj kop, zvedal už oslavně ruce nad hlavu. Euforii však rychle vystřídalo zděšení, protože míčem dokázal rozvlnit pouze boční síť.

Po utkání na něm byla vidět obrovská úleva, že jeho tým nakonec uhájil vítězství a spálené tutovce už se mohl jen zasmát.

„Nevím, co se stalo. Upřímně, myslel jsem, že jsem dal gól. Slavil jsem předčasně. Doufám, že se to nedostane do kompilace nejhorších minel Premier League," vracel se k těžko pochopitelnému okamžiku Ritchie. Z jeho kousku už si ale pochopitelně dávno utahují fanoušci na sociálních sítích.

I kouč Strak Rafael Benítez si po utkání celou situaci kolem spálené šance nedokázal pochopit. „Musím se podívat na opakovaný záznam, protože když jsem to viděl, nemohl jsem tomu uvěřit," kroutil hlavou kouč.

Podobně reagovala ve studiu i legenda Newcastlu David Ginola, který se nechal slyšet, že podobnou šanci nikdy v životě nezahodil.

Reklama

Související témata: