Hlavní obsah

Watford - Manchester City 1:2Lídr Premier League nezaváhal ani s Watfordem, před Liverpoolem vede o pět bodů

Praha

Fotbalisté Manchesteru City porazili Watford 2:1 a upevnili si první místo v anglické lize. Obhájci titulu vedou tabulku o pět bodů před Liverpoolem, který svůj zápas 15. kola v Burnley odehraje až ve středu.

Foto: Andrew Boyers, Reuters

Fotbalisté Manchesteru City potvrdili roli favorita

Článek
Fotogalerie

City měli od začátku převahu i velké šance, ale domácí držel brankář Ben Foster. Jeho neprůstřelnost ukončil ve 40. minutě Leroy Sané zblízka po centru Rijáda Mahrize, který pak sám skóroval na začátku druhé půle přízemní střelou. V 85. minutě Abdoulaye Doucouré snížil z dorážky, jenže Watford už závěrečný tlak nezužitkoval a vyšel naprázdno.

Svěřenci Pepa Guardioly v tomto ročníku Premier League udrželi neporazitelnost a vítěznou sérii natáhli na sedm utkání. Watford popáté za sebou v lize nedokázal zvítězit a patří mu jedenáctá příčka.

Bournemouth zabral po sérii čtyř ligových porážek a na svém hřišti zdolal Huddersfield 2:1. West Ham v Londýně porazil nováčka Cardiff 3:1 i díky dvěma gólům střídajícího Lucase Péreze. Stejným výsledkem doma Brighton vyhrál nad Crystal Palace, přestože hrál od 28. minuty a stavu 1:0 v deseti hráčích po vyloučení Duffyho.

Anglická fotbalová liga - 15. kolo:
Bournemouth - Huddersfield 2:1
Branky: 5. Wilson, 22. Fraser - 38. Kongolo
Brighton - Crystal Palace 3:1
Branky: 24. Murray z pen., 31. Balogun, 45.+4 Andone - 81. Milivojevič z pen.
West Ham United - Cardiff 3:1
Branky: 49. a 54. Pérez, 61. Antonio - 90.+5 Murphy
Watford - Manchester City 1:2
Branky: 85. Doucouré - 40. Sané, 51. Mahriz

Reklama

Související témata: