Hlavní obsah

Rozjařené hvězdy Arsenalu v luxusním klubu! Daly si dávku a odpadly

Praha

Pořádný skandál rozpoutalo na Ostrovech uveřejněné video s oporami fotbalového Arsenalu Alexandrem Lacazettem, Emerickem Aubamyeangem, Mesutem Özilem a Matteem Guendouzim. Spoluhráči českého brankáře Petra Čecha byli natočeni, jak si v jednom z luxusních nočních klubů užívají na hodně divokém večírku. A párty to byla se vším všudy.

Foto: Sport.cz

Hvězdy Arsenalu Mesut Özil a Matteo Guendouzi na záznamu bezpečnostní kamery z luxusního klubu v Londýně inhalují rajský plyn.

Článek
Fotogalerie

Celá událost se odehrála v srpnu před začátkem nové sezony v jednom z luxusních nočních klubů v Londýně. Čtyři fotbalisté „Kanonýrů", jak se londýnskému klubu přezdívá, se na záběrech výborně baví. Společnost jim dělají dívky a samozřejmě i alkohol.

Párty začíná nabírat na obrátkách v momentě, kdy Mesut Özil nabízí jednomu ze svých spoluhráčů Henrichu Mchitarjanovi k inhalování plyn. Ten nabídku odmítá, příležitosti se však chopí Guendouzi. A kombinace vodky, šampaňského a rajského plynu udělá svoje, francouzský záložník po chvíli ztrácí za smíchu ostatních vědomí. Stejně se vede i německé hvězdě Mesutu Özilovi.

Inhalace látky může podle odborníků vést v kombinaci s alkoholem v určitých případech i ke smrti. K té může dojít poté, co lidé po vdechnutí látky upadnou do bezvědomí a zemřou na nedostatek kyslíku.

Vlastnictví látky není podle anglického práva protiprávní, do problémů se zákonem by se fotbalisté dostali jen v případě, pokud by ji prodávali osobám mladším osmnácti let.

Podle anglických médií utratili Özil a spol. za párty solidní sumičku, 30 tisíc liber (asi 850 tisíc korun). Večírku se mělo účastnit údajně až 70 pozvaných žen.

Oxid dusný (N2O)
Laickým názvem rajský plyn či azooxid. Bezbarvý, nehořlavý plyn s nevýraznou, ale příjemnou vůní a nasládlou chutí. Vdechování působí nejprve stavy veselosti (odtud název rajský plyn) nebo hysterie, při vyšších dávkách útlum až anestetický spánek. Dlouhodobé nebo intenzivní vdechování však může vést k zástavě dýchání nebo přílišnému útlumu srdeční činnosti, případně až k zástavě srdce, v obou případech s následkem smrti.
V medicíně se dříve používal ve směsi s kyslíkem jako anestetikum ke krátkodobým narkózám, v současnosti se s pomocí bezpečného dávkovacího zařízení může používat v porodnictví nebo stomatologii. Používá se jako hnací plyn v bombičkách pro výrobu šlehačky, slouží jako oxidační činidlo v raketových motorech, používá se jako aditivum paliva při závodech dragsterů.
Zdroj: Wikipedia

Reklama

Související témata: