Hlavní obsah

Bitva o Albion přichází! Duely gigantů servírují jednu lahůdku za druhou

Aktualizováno

Jsme stále teprve na počátku druhé půlky soutěže, čtvrteční dohrávka 21. kola Premier League mezi fotbalisty Manchesteru City a FC Liverpool však může napovědět mnohé o mistrovské vládě nad Albionem. Tabulku vedou Reds se sedmibodovým náskokem na svého soupeře. V přiloženém videu se můžete přesvědčit, že jejich vzájemné souboje servírují jednu gólovou lahůdku za druhou.

TOP 5 gólů ze zápasů Manchester City - LiverpoolVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

 
Článek

Všechno je najednou naopak. Citizens byli ještě před několika týdny neohroženými lídry tabulky. Jenže přišel prosinec a mužstvo Pepa Guardioly nejenže vyklidilo první příčku, ale pustilo Liverpool do komfortního náskoku. Druhý už je Tottenham.

TOP 5 gólů liverpoolského Mohameda Salaha v Premier LeagueVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

Pokud chtějí obhájci titulu vývoj zvrátit, potřebují doma na Etihad Stadium zabodovat naplno. „Naše hrdost v posledních týdnech trochu utrpěla," poukazuje stoper Vincent Kompany na tři prosincové prohry s Chelsea, Crystal Palace a Leicesterem. „Máme však na to, abychom sezonu zlomili na naši stranu. Vše závisí jen na nás," ujišťuje 32letý Belgičan.

Sestřih utkání Manchester City - Liverpool 5:0 ze sezony 2017/18Video: DIGI CZ, DIGI CZ

Španělský trenér úřadujícího anglického mistra netají, že momentální forma Liverpoolu ho trošku děsí. „Aktuálně je to možná nejlepší tým v Evropě a snad i na světě," skládá Guardiola poklonu rivalovi.

TOP 5 gólových oslav Jürgena Kloppa během angažmá v LiverpooluVideo: DIGI CZ, DIGI CZ

První vzájemný duel v sezoně v říjnu na Anfieldu skončil bezbrankovou remízou. Liverpool během loňského roku nepodlehl Manchesteru City ani v jednom ze čtyř soutěžních zápasů. Třikrát ho porazil včetně dvou výher ve čtvrtfinále Ligy mistrů.

Pokud mužstvo impulsivního německého trenéra Jürgena Kloppa v Manchesteru neprohraje, udělá důležitý krok k premiérové mistrovské trofeji od sezony 1989/90.

Reklama

Související témata: