Hlavní obsah

Čech prožil hektický návrat do brány Arsenalu, čisté konto však v Blackpoolu udržel

Praha

Trochu hektický návrat do brány Arsenalu si prožil v sobotu v Blackpoolu brankář Petr Čech. Samozřejmě nejen on, ale jeho spoluhráči také. K hotelu Marriott v Prestonu, kde bylo mužstvo Kanonýrů před zápasem 3. kola FA Cupu ubytováno, totiž dorazili fanoušci Blackpoolu, kteří už dlouho protestují proti rodině Owena Oystona, jíž klub patří. Právě střetnutí s Arsenalem jim nabídlo příležitost, aby na své protesty upozornili celou fotbalovou Anglii.

Foto: Carl Recine, Reuters

Petr Čech se znovu objevil v brance Arsenalu a v utkání FA Cupu s Blackpoolem udržel čisté konto.

Článek

Příznivci třetiligového Blackpoolu totiž rodině Oystonů vyčítají, do jaké mizérie jejich milovaný klub dovedla, a dávají to permanentně najevo. Před pohárovým zápasem s Gunners vylezl dokonce jeden z nich na střechu autokaru Arsenalu na parkovišti před hotelem Marriott a snažil se zabránit jeho odjezdu na stadion. Chtěl totiž dosáhnout toho, aby byl začátek zápasu odložen a celá fotbalová Anglie se dozvěděla, co se v Blackpoolu děje.

Čtyřicet minut trvalo, než ho přivolaní policisté donutili, aby z autobusu slezl. Arsenal musel k cestě na stadion použít náhradní autobus, a k šatnám přijet dokonce postranním vjezdem, aby se vyhnul dalším protestujícím fanouškům.

Incident však nezanechal na Gunners žádné stopy. Špatný terén, na němž se hrálo, rovněž ne. S Čechem v bráně vyhráli 3:0 a bez problémů postoupili do dalšího kola FA Cupu.

„Postup a vychytané čisté konto v Anglickém poháru taky potěší," prohlásil Petr Čech. „Se špatným terénem jsme si nakonec poradili na výbornou. Mohli jsme dát i víc gólů. Také si cením toho, jak dobře jsme se vyrovnali se silnou zbraní Blackpoolu, což jsou standardní situace a dlouhé míče do vápna," dodal český gólman na svých stránkách.

Před zápasem i po něm se hodně probírala další Čechova budoucnost v Arsenalu. Od zářijového ligového utkání s Wattfordem, v němž si poranil stehenní sval, se totiž do brány Kanonýrů v Premier League nedostal.

Trenér Unai Emery dal příležitost o deset let mladšímu německému gólmanovi Berndu Lenovi, který přišel z Leverkusenu do Londýna za 22,5 milionu dolarů, a ten se příležitosti chopil.

„Petr respektoval mé rozhodnutí, jeho chování se nijak nezměnilo. Ani vůči mně, ani vůči druhému brankáři. Jsem s ním spokojený. Až přijde ta správná chvíle, budeme s ním o jeho další budoucnosti mluvit," nemínil trenér Arsenalu ani slovem poodhalit, zda s Čechem dál počítá.

Reklama

Související témata: