Hlavní obsah

Fotbalový svět reaguje na Čechovo oznámení o konci kariéry. Co vzkázal Mourinho?

Londýn

Legenda Petr Čech se loučí! Sportovnímu světu neunikla zpráva o chystaném odchodu do fotbalového důchodu. Hráči i novináři si připomínají rekordy i všechny trofeje, které šestatřicetiletý plzeňský rodák získal.

Foto: Profimedia.cz

Petr Čech a trenérská ikona Arsenalu Arséne Wenger oslavují v roce 2017 triumf Kanonýrů v anglickém superpoháru.

Článek

Připomeňte si, co řekl Petr Čech o konci kariéry v listopadu 2018?

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Petr Čech - momenty jeho kariéry

Britská BBC zařadila rozhodnutí rekordmana Premier League jako hlavní sportovní zprávu dne a připomíná Čechovy nejvýznamnější fotbalové úspěchy.

Jako jeden z prvních zareagoval bývalý hráč Arsenalu Ian Wright. Zpráva neunikla ani bývalému anglickému fotbalistovi Garymu Linekerovi.

Druhý jmenovaný pogratuloval Čechovi k jeho vynikající kariéře a nezapomněl zmínit ani jeho profesionalitu a gentlemanské vystupování.

A šanci na komentář nepropásla ani brankářská legenda Realu Madrid Iker Casillas. "Jeden z nejlepších gólmanů, jaké jsem kdy viděl. Hodně štěstí do budoucna," napsal na twitter španělský internacionál.

Průřez Čechových efektních (a efektivních) zákroků zveřejnil ve své poctě loučícímu se brankáři i gólmanův současný klub Arsenal. Připomněl Čechův rekord v podobě 202 čistých kont v Premier League.

Svůj příspěvek přidal i kouč José Mourinho, který Čecha vedl v Chelsea. "Je mi ctí, že jsem mohl být trenérem, který z Petra již na startu jeho kariéry udělal jedničku v top týmu Premier League."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články