Hlavní obsah

Chystá se velký návrat? Čecha chce lanařit Chelsea, píší v Anglii

Londýn

Chystá se velký návrat? Britské deníky informují o možnosti budoucího angažmá Petra Čecha zpět na Stamford Bridge. Šestatřicetiletý gólman, který v modrobílém dresu strávil 11 let a v současnosti hájí branku městského rivala Arsenalu, v úterý oznámil, že v létě skončí aktivní kariéru.

Petr Čech - nejoblíbenější zákrok v ChelseaVideo: DIGI CZ

 
Článek

Takhle chytá...Petr Čech

Petr Čech - Kanonýr

Petr Čech - nejoblíbenější zákrok v Arsenalu

Petr Čech - TOP5 zákroků v Premier League

Český gólman přestoupil do Chelsea v roce 2004 z Rennes a v dresu Blues získal 15 trofejí včetně triumfu v Lize mistrů, v Evropské lize a čtyř mistrovských titulů. Management Chelsea se po konci sezony rozhodl rekordmanovi v počtu čistých kont nabídnout možnost podílet se na další budoucnosti klubu.

Podle The Times se chystají šéfové klubu oslovit Čecha s návrhem role jakéhosi ambasadora klubu nebo s nabídkou trenérského angažmá.

Na to, jestli se Blues podaří přivést bývalého českého reprezentanta zpět, si ale fanoušci budou muset nejspíš počkat. Plzeňský rodák avizoval, že budoucnost hodlá řešit až po konci sezony. Do té doby se chce plně soustředit na to, aby pomohl Arsenalu získat nějakou cennou trofej.

Zajímavou skutečností je, že v současnosti dělá asistenta hlavnímu kouči Blues další bývalý brankář Chelsea, Ital Carlo Cudicini. Teoreticky se tak může zopakovat situace, kdy Ital bude muset českému gólmanovi vyklidit cestu, jako mu před lety musel uvolnit pozici jedničky v bráně.

Reklama

Související témata: