Hlavní obsah

Moje chyba, že Salah nenastřílel padesát gólů dřív, žertoval po thrilleru dobře naladěný kouč Liverpoolu

Liverpool/Praha

Věděli, jak těžký zápas je čeká, ale že by se proměnil v takový thriller, to si fotbalisté Liverpoolu nepřipouštěli. Proto taková úleva, když Crystal Palace v třiadvacátém dějství Premier League nakonec 4:3 přestříleli. Proto výbuch emocí, jež se kouč Jürgen Klopp ani tentokrát nepokoušel skrývat. „Proč? Jsem si jistý, že si spousta lidí myslela, že právě dnes přišel den, kdy ztratíme body. Ale nestalo se,“ připomínal, že právě sobotní hosté to byli, kdo připravil před Vánoci největšímu soupeři jeho týmu v boji o titul šokující prohru na Etihad stadium.

Foto: Phil Noble, Reuters

Fotbalisté Liverpoolu v divoké přestřelce zdolali Crystal Palace

Článek

Liverpool ale na rozdíl od Manchesteru City těžkou partii s Eagles zvládl. A to přesto, že po první půli prohrával a že dohrával jen v deseti bez vyloučeného Milnera

„Hned po závěrečném hvizdu se mě ptali, co cítím. Na odpověď mi stačilo jediné slovo - úlevu," přiznával Klopp, jaké nervy si prožil, než se mohl pyšnit tím, že s Liverpoolem vytvořil hned dva rekordní záznamy naráz.

V 23 zápasech získal 60 bodů, což se Reds podařilo naposledy v letech 1893-94 a 1987-88, v 32 po sobě jdoucích utkáních v Premier League na Anfield Road nenašel přemožitele. Mimochodem - právě Crystal Palace byl posledním týmem, který v dubnu 2017 Liverpool na jeho stadionu porazil.

Tentokrát to nesvedl, takže i proto si Reds drží obhájce titulu Manchester City na distanc a čekají jak Guardiolův tým v dnešním střetnutí na hřišti Huddersfieldu zareaguje.

„Existují různé způsoby, jak vyhrávat zápasy. My museli sáhnout ke všem, které v repertoáru máme. A hlavně se museli spolehnout na charakter, který v sobě hráči mají. Ale ten se tady neobjevil s mým příchodem, ten měl Liverpool dávno předtím, než jsem se tady objevil já," glosoval Klopp partii, jejímž hrdinou se stal opět nejlepší fotbalista Afriky Mohamed Salah.

Ten totiž dal dva góly, takže se v Premier League prostřílel na kótu s číslem padesát. Přitom k tomu potřeboval jen 72 zápasů.

„Wow, vynikající číslo. Výjimečný úspěch světového fotbalisty, jakým Mo je," složil Klopp kompliment egyptského snajprovi, před nímž jen tři hráči dosáhli na zmiňovanou padesátigólovou metu rychleji. Ruud van Nistelrooy, Alan Shearer a Andy Cole.

„Slyšel jsem ta jména. Také dobří útočníci, ne?" žertoval dobře naladěný Klopp. „Možná by dal Mo gólů víc a vstřelil je rychleji, kdybych ho nenechával tak často hrát na pravém křídle. Takže je to moje chyba. Ale i tak to není špatné. Pomáhá nám hodně, což chlapci samozřejmě vědí. On těží ze stylu jejich hry, oni zase z jeho touhy po gólech."

„Samozřejmě že se cítím po padesáté brance v Premier League skvěle. Ale teď se těším hlavně na to, až dám padesát gólů v dresu Liverpoolu, protože dva jsem vstřelil ještě v Chelsea. Proto se už nemohu dočkat dalšího zápasu," připomínal Salah, jak k padesáti trefám přišel.

Reklama

Související témata: