Hlavní obsah

Manchester City nepřipustil ostudu, nad outsiderem opět vyhrál

Fotbalisté Manchesteru City vyhráli ve středu odvetu semifinále anglického fotbalového Ligového poháru na hřišti Burtonu 1:0. Výhru favoritovi vystřelil ve 26. minutě Agüero. Citizens už první utkání vyhráli 9:0 a o postupujícím nebylo předem pochyb.

Foto: Carl Recine, Reuters

Argentinský fotbalový útočník Sergio Agüero (vpravo) rozhodl o výhře Manchesteru City v odvetném semifinále anglického Ligového poháru na hřišti Burtonu.

Článek
Fotogalerie

Sestava Citizens se sice hemžila náhradníky, ale některé hvězdy kouč stejně poslal do hry. Od úvodního hvizdu byli na hřišti třeba Agüero, Mahrez, De Bruyne a Zinčenko. A favoritovi se to vyplatilo. Sice nenasázel do sítě soupeře, který je na 13. místě ve třetí nejvyšší anglické soutěži, ranec gólů, jako v prvním utkání, ale výhru bral. Trefil ji Argentinec Sergio Agüero.

"Odehráli jsme dobrý zápas, chyběla nám jen lepší finální přihrávka. Ale zvládli jsme to a jsme ve finále," konstatoval manažer Citizens Pep Guardiola.

Kouč slavného týmu ocenil i nasazení třetiligového soka. "Dostali se do dvou, tří jasných šancí, ale dokázali jsme si nakonec poradit a neinkasovali jsme," dodal.

Manchester City se ve finále 24. února utká s lepším z londýnského derby mezi Chelsea a Tottenhamem. Do čtvrteční odvety na Stamford Bridge jdou Spurs s výhrou 1:0 z prvního duelu.

Anglický fotbalový Ligový pohár - semifinále, odveta:
Burton - Manchester City 0:1 (26. Agüero).
První zápas 0:9, postoupil Manchester City.

Reklama

Související témata: